skip to Main Content

Wichert van den Brink: nieuwe aanwinst voor Talent Inclusief!

Het team van Talent Inclusief heeft er een nieuwe adviseur bij. Sinds 1 september j.l. is Wichert van den Brink onderdeel van team Talent Inclusief. Talent Inclusief is ontstaan vanuit samenwerking tussen Jobstap & Emma at Work. Vanuit dit label bieden we maatwerk op het gebied van inclusief ondernemen en duurzame inzetbaarheid.

Organisaties inclusiever maken

Wichert van den Brink, adviseur Talent Inclusief, Jobstap

Wichert vertelt: “een logische stap in mijn carrière bij Jobstap was om mijn kennis als trainer via Jobstap Educatyf te delen in de training ‘wet- en regelgeving’ en de ‘werkbegeleiderstraining’, maar ook in draagvlaksessies voor HR. Mijn volgende stap zette ik 1 sept j.l. – toen schoof ik aan bij team Talent Inclusief! Met dit prachtige team ga ik werkgevers ondersteunen in het beleidsvraagstuk van ‘hoe ze hun organisatie inclusiever kunnen maken'”.

Even terugblikken op het werk als arbeidscoach

We blikken even terug naar de afgelopen 12 jaar, waarin Wichert als arbeidscoach bij Jobstap werkte. Hij vertelt: “in de afgelopen 12 jaar heb ik als arbeidscoach veel mooie matches kunnen maken: werkgevers en medewerkers aan elkaar kunnen koppelen. En ja, inderdaad ook al enkele 10 jarige jubilea meegemaakt van geslaagde matches. Jongeren met gedragsproblemen groot zien worden, zien trouwen, een huis zien kopen, waar ik dan vervolgens op kraamvisite ging. Terug kijkend op deze periode heb ik mee mogen lopen met jongeren die volwassen zijn geworden en hun leven op de rit hebben gekregen. Ze zijn gelukkig en verdienen hun eigen inkomen. De afgelopen jaren ben ik steeds vaker aangeschoven bij grote werkgevers en brancheverenigingen om mee te denken over hoe ze een grotere impact kunnen maken om Nederland inclusief te maken. Hoe pak je het beleidsmatig slim aan? Is er een goede business case? Wat betekent dit voor ons als organisatie? Welke kennis moeten we toevoegen aan onze organisatie?

Volg Wichert bij Talent Inclusief

Wil je Wichert volgen in zijn nieuwe rol als adviseur bij Talent Inclusief? Houd onze website in de gaten of connect met hem via LinkedIn.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top