skip to Main Content

Werkgever met een hart: Gedie B.V.

Een werkgever die net dat stapje meer zet

Jobstap werkt samen met veel bedrijven in het land aan een inclusieve samenleving. Onze coaches ontmoeten daarbij soms werkgevers die, volgens hen, net een stapje meer zetten voor hun medewerkers. Zij merken het als een ondernemer écht betrokken is en hart heeft voor zijn mensen. Daarom zetten wij de schijnwerper op Gedie B.V. een werkgever met een hart!

Iedereen verdient een plek op de arbeidsmarkt. Ook mensen met een beperking” (Reind Breman)

Over Gedie B.V.

Gedie (Genemuiden Dienstverlening) is opgericht in 1987 door wijlen Reind Breman. Hij was in die tijd wethouder bij de gemeente Genemuiden. In die functie kwam hij regelmatig in aanraking met gezinnen, waarvan een of meerdere kinderen een verstandelijke beperking hadden. Hij zag en hoorde hoe moeilijk het was om die kinderen later, als volwassenen, op de arbeidsmarkt te laten meedoen. Toen hij de mogelijkheid kreeg om een meubelfabriek over te nemen, besloot hij om op die plek Wajongers een kans te gaan geven.

Op dit moment zijn er vierentwintig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Dat zijn voornamelijk Wajongers, maar ook enkelen vanuit de Participatiewet. Daarnaast werken er vijf mensen als begeleider. Het doel is na al die jaren nog steeds gelijk; mensen uit de doelgroep aan het werk te helpen en te houden.

Sinds 2015 is Gedie onderdeel van de Breman Installatiegroep. Reind wilde er namelijk voor zorgen dat het Gedie bestaansrecht zou houden, ook na zijn overlijden. Het familiebedrijf is een landelijk werkende groep van gespecialiseerde installatiebedrijven op het gebied van woningbeheer, woningbouw, woningrenovatie en utiliteitsbouw met een eigen installatiefabriek. Met de toevoeging van Gedie aan de groep doet het bedrijf als geheel een grote stap richting een inclusieve arbeidsmarkt.

Verschillende afdelingen

Het bedrijf begon als een meubelfabriek, later kwam daar een afdeling bij voor sorteren en inpakken. De meubelfabriek bestaat niet meer, maar er zijn nog steeds werkzaamheden op het gebied van houtbewerking. Op de afdeling Hout worden diverse producten van MDF gemaakt. De laatste tijd ligt de nadruk op het fabriceren van presentatiemateriaal voor de tapijtindustrie, zoals displays en presentatieborden voor tapijt, laminaat, vinyl enz. Op deze afdeling werken zes Wajongers en twee leidinggevenden.

Daarnaast is er een afdeling Tapijt, die zorgt voor het verzendklaar maken van grote orders voor de tapijtindustrie. De werknemers zorgen voor het stickeren en verpakken van de artikelen in folie of karton. Meestal zijn het orders voor de grote Europese bouwmarkten. Maar er gaan ook wekelijks orders rechtstreeks naar klanten en ook die worden op deze afdeling gereedgemaakt. Hier werken achttien mensen met een beperking en twee leidinggevenden.

Ondersteuning op de werkvloer

Gedie heeft zelf vier mensen in dienst die de werknemers op de werkvloer begeleiden. Daarnaast zorgt ook coach Berry Bücker van Jobstap voor ondersteuning. Berry: “Gedie zorgt niet alleen voor werk, het bedrijf helpt zijn werknemers ook met allerlei privézaken. Marja, André (kinderen van oprichter Reind) Gert en Ilja zijn erg betrokken bij hun werknemers en stellen alles in het werk om hen te ondersteunen waar dat mogelijk is”.

Hulp bij een operatie

André, een van de werknemers, werd onlangs opgenomen in het ziekenhuis en moest een openhartoperatie ondergaan. Na de operatie moest hij naar andere locatie, om daar verder te herstellen. Maar André voelde zich daar diep ongelukkig; hij miste zijn thuis en zijn hond. Marja, Gert en Ilja hebben hun uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat André naar huis kon. Zij hebben thuiszorg geregeld, een maaltijdservice en zelfs de hond werd uitgelaten. Alles om André weer gelukkig te zien!

Een Topwerkgever

En dat is maar één voorbeeld. Coach Berry: “Ik kan tal van voorbeelden noemen waar Gedie als werkgever net dat stapje meer doet om zijn werknemers te helpen. Daarom vind ik dat zij de status van Topwerkgever verdienen. Ik heb hen dan ook verrast met een lekkere taart!” Dat viel in de smaak, kijk maar naar onderstaande foto’s. In het midden: coach Berry Bücker geeft de taart aan André van Dorsten, de kandidaat die zij begeleidt. Rechts overhandigt hij deze aan het begeleiders-team: van links naar rechts kandidaat André, André Breman, Ilja Bonsing en Marja Eenkhoorn-Breman. Gert Eenkhoorn kon helaas niet aanwezig zijn.

Coach Berry Bücker van Jobstap overhandigt de taart aan haar kandidaat André van Dorsten

Ook connecten met Jobstap?

Heb je als werkgever inspiratie gekregen van dit verhaal en wil je ook starten met inclusief werkgeverschap? Wij ondersteunen graag! Kijk op onze website wat Jobstap voor jou kan doen. Je kunt ons natuurlijk ook bellen op 026-33 97 520 of mailen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top