skip to Main Content

Werelddovendag groot succes

Werelddovendag 2019 was in één woord FANTASTISCH!’ vertelt Leo Bruggeman zijn collega’s bij Jobstap. Een paar honderd mensen bewogen zich afgelopen zaterdag 28 september naar Zwolle om ‘de verjaardag van de doven’ te vieren. Ook Jobstap was aanwezig om feest te vieren voor meer bekendheid, rechten, belangen, informatie, ondernemerschap en sociaal netwerken voor & binnen de dovengemeenschap!

Jobstap Werelddovendag
Arbeidscoaches Tascha & Leo tijdens Werelddovendag 2019

Welkom bij de Jobstap Stand

Was je ook bij het event aanwezig? Dan ben je vast onze Leo & Tascha tegengekomen: vol energie, stralend en druk kletsend in Gebarentaal. Ze beantwoordden allerhande vragen van bezoekers, gaven mooie voorbeelden en vertelden over hun werk als arbeidscoach voor mensen met een auditieve beperking. Je kon er zelfs tv kijken! Lekker voor de buis naar het promotiefilmpje kijken dat we onlangs opnamen. Tascha en Leo kregen veel vragen van kandidaten, hun ouders en andere organisaties uit het netwerk. ‘Ik wil graag werken, kun je me hierbij ondersteunen?’, ‘Iemand in dienst nemen met een auditieve beperking, hoe gaat dat?’.

Jobstap voor mensen met een auditieve beperking

Vragen over een auditieve beperking en begeleiding naar werk komen terecht bij ons team voor de auditieve doelgroep. Onze coaches Leo en Gineke zijn ervaringsdeskundig, evenals hun nieuwe collega Tascha die 1 november 2019 officieel bij Jobstap start. Ze hebben ervaring met verschillende typen slechthorendheid: van tinnitus en hyperacusis tot aan doofheid. Dat ze Gebarentaal spreken en de dovencultuur kennen blijkt in coachtrajecten een enorm voordeel. “We betuttelen onze kandidaten niet”, geven ze aan. Ze zijn de spin in ’t web waar vaak behoefte aan is en maken de vertaalslag tussen kandidaat, werkgever, collega’s en andere betrokkenen.

Duurzame relaties ontstaan tijdens Werelddovendag

Niet alleen mensen met een auditieve beperking, maar ook hun ouders en andere betrokkenen bezoeken Werelddovendag. Daarbij zijn er altijd organisaties aanwezig die mensen met een auditieve beperking in dienst hebben of willen nemen en stichtingen uit het werkveld. Jobstap was de enige jobcoach organisatie die aanwezig was tijdens Werelddovendag 2019: we waren ontzettend bij om erbij te zijn! Het was super inspirerend en er zijn veel mooie contacten ontstaan. Wij gaan voor duurzame relaties: dus, dank aan iedereen & tot snel!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top