skip to Main Content

“WAJONGERS KLEUREN JE DAG EN GEVEN PLEZIER”

In zeer korte tijd maar liefst 7 Wajongers in een team succesvol laten samenwerken. Chris van Iersel, bedrijfsleider van Albert Heijn Sprengenpark in Apeldoorn West lukt dat. Samen met Aniek Ruiter, arbeidscoach van Jobstap, geeft hij de jongeren de kansen voor hun toekomst. Hiermee is hij een voorbeeld en creëert een win-winsituatie voor zijn bedrijf en de maatschappij. Wat maakt het tot een succes?

Iedereen recht op een plek

Chris van Iersel zegt enthousiast: ‘Vanuit huis heb ik meegekregen om aan anderen te denken. Iedereen heeft recht op een plek in de maatschappij. Wij hebben nu 175 mensen in dienst en sinds mei werken alle doelgroepen van jong tot oud (14 – 63 jaar) in ons bedrijf. In 4 maanden tijd heb ik met professionele begeleiding van Jobstap ook plek gegeven aan 7 Wajongers. Deze jongeren kleuren de dag en geven plezier’.

Kansen en mogelijkheden

Aniek Ruiter is als arbeidscoach van Jobstap de verbindende schakel voor de jongeren en de bedrijfsleider. Ze is er wekelijks en de jongeren kijken reikhalzend naar haar uit. Aniek van Jobstap: ‘De samenwerking met de bedrijfsleider verloopt prettig. Hij ziet de kansen en mogelijkheden’. Chris van Iersel: ‘Onze samenwerking met Jobstap is goed en blijft bestaan. We hebben veel bereikt in korte tijd’.

Hechte samenwerking

Het team van de Wajongers is zeer hecht. Ze helpen elkaar en acceptatie is hoog. Ook buiten het werk spreken ze weleens af en bespreken veel in een eigen WhatsApp-groep. Bij vreugde en verdriet zijn ze er voor elkaar. Een van de jongeren geeft aan: ‘Ik voel mij op mijn gemak. Het is goed zo’. Zijn collega geeft hem als compliment: ‘Hij is een snelle en harde werker. Hij weet precies waar alles staat’.

Trots en goed werk

In het begin is het werk voor de jongeren natuurlijk even wennen. Ze worden hierbij goed begeleidt en leren veel. Zoals een van de jongeren zegt: ‘Soms moet je op je bek gaan, daar leer je van. Dan doe je het niet nog een keer’. In de toekomst wil sowieso een van de jongeren graag verder leren door een opleiding te volgen. Vincent Roufs, teamleider, geeft aan: ‘Het is heerlijk werken met de jongeren. Het is fijn om de jongeren optimaal te zien functioneren en er het maximale uit te halen’. De arbeidscoach van Jobstap is trots dat ze in zo’n korte tijd hun plek gevonden hebben en hun werk goed doen.

Tips voor ondernemers

Voor andere ondernemers geeft de bedrijfsleider als advies: ‘Denk in oplossingen en kansen. Geduld en tijd voor elkaar nemen is een investering die terugkomt in goede bedrijfsresultaten. Wajongers zijn voor ondernemers een kans. Ze kunnen meer dan ze zelf denken. Er zit veel in de jongeren. Het gaat erom hoe je dat eruit haalt. Ik zie de jongeren groeien. De arbeidscoach van Jobstap is hierbij een belangrijke schakel in de succesvolle samenwerking met de jongeren en mijn bedrijf. Onze ambitie is om de beste supermarkt van Nederland te zijn’.

Op de foto staan: Aniek Ruiter arbeidscoach Jobstap (links) met jongeren, teamleider Vincent Roufs (derde van links) en Chris van Iersel bedrijfsleider Albert Heijn (derde van rechts).

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top