skip to Main Content
Regelingen Breed Offensief

Uitbreiding Breed Offensief: nieuwe maatregelen per 1 juli

Nieuwe maatregelen Breed Offensief per 1 juli

Bij Jobstap werken we al bijna vijfentwintig jaar aan een inclusieve arbeidsmarkt en we zijn blij met dit breed offensief. Een pakket maatregelen waarmee het kabinet meer mensen met een beperking (wij noemen het liever een arbeidsuitdaging) aan een baan wil helpen of, als zij wel werk hebben, dit kunnen behouden. Hiervoor is de Participatiewet aangepast. Een aantal maatregelen gelden al sinds 1 januari vorig jaar, per 1 juli is er een uitbreiding.

Regelingen zijn nodig

Deze maatregelen zijn nodig: ongeveer de helft van de mensen met een arbeidsuitdaging heeft nog geen werk. En slechts één op de twaalf werkgevers heeft iemand met een arbeidsuitdaging in dienst.

Aanvullende maatregelen per 1 juli 2023

  • Werkgevers en mensen met een uitdaging kunnen nu ook zelf bij de gemeente om loonkostensubsidie vragen;
  • Werkgevers en mensen met een uitdaging kunnen de gemeente om hulp vragen bij het vinden van werk of het houden van het werk dat
    ze hebben. Gemeenten moeten begeleiding regelen, bijvoorbeeld een jobcoach;
  • De mogelijkheid van een proefplaatsing is nu bij wet geregeld. Iemand met een arbeidsuitdaging kan twee tot zes maanden ergens werken, om uit te proberen of hij/zij het werk aankan, de gemeente betaalt in die periode hun uitkering door.

Meer informatie over deze wet

Op deze factsheet van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vind je uitgebreide informatie over het breed offensief.

Kom als werkgever in actie

Met deze maatregelen wordt het nóg aantrekkelijker om mensen met een arbeidsuitdaging in dienst te nemen, zeker in deze krappe  arbeidsmarkt. Zet vandaag de stap naar een inclusievere organisatie en ga samen met ons aan het werk. Lees hier hoe we je graag verder helpen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top