skip to Main Content

Shepy’s Werkfit Verhaal: na 16 jaar weer aan het werk.

Werkfit worden voor een nieuw werkavontuur

Shepy begon zijn carrière als productiemedewerker en ontwikkelde zich in de jaren daarna tot heftruckchauffeur. In zijn werk heeft hij zich bewezen als een betrouwbare medewerker, hij weet van aanpakken. Na 16 jaar niet gewerkt te hebben, is Shepy nu op 55-jarige leeftijd klaar voor een nieuw werkavontuur. Tot voor kort greep hij elke kans aan om weer aan het werk te gaan! Hij probeerde eerst zelf werk te vinden, maar startte daarna een Werkfit traject bij jobstap.

Werkfit traject UWV
Shepy’s Werkfit Verhaal

Arbeidsmogelijkheden verkennen

In afgelopen jaren heeft Shepy geprobeerd om op eigen kracht aan het werk te komen, maar dit lukte niet. Hij solliciteerde veel, maar kwam er nergens tussen. In april 2020 startte hij daarom in een Werkfit traject bij Stichting Jobstap. Samen met zijn jobcoach Horacio Wilcke bracht Shepy opnieuw zijn arbeidsmogelijkheden in kaart.   

Werkfit worden in het groen

Om geleidelijk in het arbeidsritme te komen en Werkfit te worden, startte Shepy als groenmedewerker bij tennisbaan Rapiditas. Rapiditas is een groenproject van Stichting Jobstap, waarbij kandidaten onbetaald werkervaring opdoen onder rechtstreekse begeleiding van een ervaren jobcoach. Shepy liet hier zien dat hij over de juiste werknemersvaardigheden beschikt en daarbij een gezonde werkmotivatie om op tijd te komen, zich aan afspraken te houden en werkinstructies op te volgen.

Betaald aan het werk

Samen met zijn jobcoach Horacio maakte Shepy een nieuw cv. Daarnaast schreef hij zich in bij verschillende uitzendbureaus en solliciteerde hij op diverse vacatures. Dit leidde uiteindelijk tot een arbeidscontract van 7 maanden, in de functie van ‘medewerker algemeen schoonmaak onderhoud’. Shepy startte 14 september in zijn nieuwe baan! Hij sloot daarmee zijn Werkfit traject af.

Jobcoach Horacio stelde Shepy de vraag ‘Waarom is het belangrijk dat je werk hebt?’ Shepy antwoordde hierop: “Zodat ik weer mee kan doen, zoals de rest, en niet meer aan de kant sta. Het loon dat ik verdien is heel belangrijk, ik heb namelijk geen uitkering en wil daar ook niet meer afhankelijk van zijn. Over 12 jaar ga ik met pensioen en het zou heel mooi zijn als ik mijn werkzame leven met deze baan kan afsluiten. Ik ben jou heel dankbaar dat je mij als jobcoach hebt geholpen bij het vinden van deze baan.”

“Zodat ik weer mee kan doen, zoals de rest, en niet meer aan de kant sta”

Shepy, medewerker in de schoonmaak

Wat kan jij betekenen?

Wil jij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven om mee te doen? Neem voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden contact op via info@jobstap.nl of 026-33 97 520.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top