skip to Main Content

Praktijkverhaal jobcoaching

Jobcoaching met impact

Jobstap verzorgt jobcoaching en re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen we al 20 jaar! In ons impactoverzicht maken we ieder jaar zichtbaar welke resultaten we boeken en impact we maken in de samenleving. We doen namelijk veel méér dan jobcoaching. Het impactoverzicht van 2018 ondersteunen we dit jaar met praktijkverhalen, zodat we een inkijkje geven in de dag van een Jobstapper. Deze week gaan we mee op stap met coach Annet Sevink. Lees je mee?

Annet Sevink, arbeidscoach bij Jobstap.

Alleen toegang voor artiesten

Het is vroeg voor ons, maar al wat later voor de coachee die we bezoeken. Ze werkt in de schoonmaak en is voor dag en dauw begonnen. We treffen haar in het theater waar ze werkt, in de artiestenfoyer. We mochten door de artiesteningang naar binnen: a true moment of fame! Aan de ruimte is veel aandacht besteed: jungle behang, spelletjes en een lekkere hangbank. We lopen langs een rooster en zien dat Jochem Meyer, Guus meewis en Youp van ’t hek hier binnenkort ook staan. Leuk! Wij zijn hier vandaag voor een andere ster die onlangs een vast contract heeft gekregen bij het schoonmaakbedrijf waarvoor ze werkt.

Aan tafel voor een loonwaardemeting

Annets kandidaat is erg blij met haar vaste contract. Vandaag zitten we samen met haar leidinggevende en een arbeidsdeskundige van het UWV om tafel voor een loonwaardemeting. Deze is het jaar daarvoor ook al uitgevoerd, om te kijken hoe hoog het salaris zal zijn en hoeveel er vanuit de (nieuwe) Wajong-uitkering wordt aangevuld. Voor velen een spannend moment! Gelukkig zit het bij deze kandidaat wel snor. De arbeidsdeskundige stelt haar allerlei vragen en doet haar best er een leuke bijeenkomst van te maken, ondanks dat het natuurlijk een behoorlijk serieus onderwerp is. Annets kandidaat en haar werkgever hebben van te voren een vragenlijst ingevuld, gericht op allerlei competenties: zelfstandigheid, flexibiliteit, tempo, kwaliteit, gevoel voor verhoudingen, stressbestendigheid, communicatie. Beiden geven aan dat alleen het tempo een aandachtspunt is. Annets kandidaat heeft ongeveer dubbel zoveel tijd nodig als de meeste anderen. Maar dat geeft niet; daar hebben ze het werk(proces) op ingericht. Het is extra belangrijk dat, mochten er dingen veranderen in de routine die ze hebben opgebouwd, er goed en bijtijds over wordt gecommuniceerd. Anders komt er teveel mentale onrust bij kijken.

Werktalent mét humor

Annets kandidaat is erg grappig en weet haar werk beeldend toe te lichten. Ze werkt in de schoonmaak en komt geregeld vieze dingen tegen: wat mensen al niet bezield! Benieuwd?


Lees het vervolg van dit jobcoaching praktijkverhaal volgende week.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top