skip to Main Content

Met plezier aan de slag bij Parenco

Papierfabriek Parenco in Renkum geeft jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op werk. ”Wij wilden iets goeds doen voor de samenleving en hebben daarom in 2017 twee banen gecreëerd voor jongeren die moeilijk  werk kunnen vinden. Dat doen we samen met een coach van Jobstap en dat bevalt heel goed!”

Voor HR Adviseur Laura Kropman was het werken met mensen, die weinig arbeidskansen hebben, onbekend terrein. “We wilden al langer iets doen voormensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar we hadden geen idee wat we konden verwachten. Toen Henriëtte Buis van Jobstap met het voorstel kwam om twee jongens bij Parenco te plaatsen en ons vertelde over de mogelijkheden werden we al snel enthousiast. Zij regelde gesprekken met verschillende kandidaten en dat was erg positief”.

Aangepaste functie
Omdat er bij de papierfabriek geen geschikte functie was creëerden Laura, Henriëtte en Facilitair manager Fred Jägers een nieuwe functie voor de jongens. Zo werd Leroy en even later ook Kay aangenomen als Assistent Facilitair Medewerker voor 36 uur per week. “In het begin mochten de jongens vooral het terrein op orde houden en hand- en spandiensten verrichten”, legt Fred uit. “Inmiddels hebben zij al verschillende certificaten behaald, zoals heftruck en klemtruck. Het is mooi om te zien hoeveel plezier zij hebben in het werk, hoe zij zich ontwikkelen en ook steeds meer zelfstandig leren werken.”

Kay vindt zijn baan bij Parenco erg leuk. “Ik krijg hier veel kansen en doorgroeimogelijkheden. Ook heb ik afwisselende taken en is er geen tijdsdruk, dat is fijn.” Kay is trots dat hij inmiddels al verschillende certificaten heeft gehaald binnen Parenco. “Ik mag werken met de heftruck, balentruck en schaar- en telescoopwerker. Rijden op de veegmachine vind ik ook erg leuk, dan is de dag zo voorbij!”

 

Coach op het werk
Henriëtte Buis is coach bij Stichting Jobstap en biedt ondersteuning ‘on the job’ aan Kay en Leroy. Zij heeft regelmatig een gesprek met de jongens. “Zij kunnen hun verhaal kwijt over hoe het  gaat en waar ze tegenaan lopen. Ik help ook met structuur aanbrengen en contacten met instanties. Het is belangrijk om overzicht te bewaren. Als ze weten waar ze aan toe zijn geeft dat rust en kunnen ze hun werk goed doen.” Wat betreft de werkzaamheden zijn Fred en zijn collega Mario aanspreekpunt voor Kay en Leroy.  Zij sturen de jongens ook aan. Henriëtte onderhoudt daarnaast contact met Fred om de jongens regelmatig te evalueren. Eenmaal per drie weken zitten ze samen aan tafel met Kay of Leroy om de voortgang te bespreken.

Laura en Fred raden andere bedrijven  aan om mensen die niet gemakkelijk aan werk komen een kans te geven. Het is volgens Fred wel belangrijk dat werkgevers er goed over nadenken. “Het is erg leuk, maar kost ook tijd. Denk er goed over na wat je zoekt en hoeveel tijd je hebt voor begeleiding. Wat past er in het team? Er moet een klik zijn met collega’s, anders werkt het niet. Een vaste jobcoach is ook heel belangrijk, plus iemand uit het bedrijf die praktische sturing kan bieden. Wij hebben met Kay en Leroy twee harde werkers in dienst die open en eerlijk zijn. Er is een duidelijke taakverdeling en we kunnen ze overal op aanspreken. Ze zijn gewoon onderdeel van ons team en dat is mooi om te zien.”

Meer informatie over Jobcoaching of functiecreatie: www.jobstap.nl
Meer over Parenco: www.parenco.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top