skip to Main Content

WERKEN MET NAH

In Nederland zijn er ruim 645.000 mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Onder NAH vallen alle soorten hersenletsel die zijn ontstaan in de loop van het leven, door bijvoorbeeld een auto-ongeluk of beroerte. De meeste mensen met NAH hebben last van vermoeidheid, overprikkeling, concentratieproblemen en mede daardoor een trager verloop van informatieverwerking. Omdat veel gevolgen onzichtbaar zijn, kunnen mensen met NAH zich erg onbegrepen en ongehoord voelen op de werkvloer. 

Een coach die graag jouw vertrouwen wint
Een coach met veel kennis & ervaring
Coaching zonder (voor)oordelen
Een breed landelijk netwerk
Lees ervaringen van anderen

BEELD VAN NAH

Waar denk jij aan bij NAH? Mensen met NAH worden vaak verkeerd begrepen door gebrek aan kennis van NAH. Hierdoor kan het lastig zijn om passend werk te vinden én houden. Wij vergroten kennis van NAH binnen organisaties; dit levert wederzijds begrip op, minder miscommunicaties en prettigere samenwerking. In de praktijk zien we dat mensen met NAH vele talenten hebben, waarmee je een organisatie kunt verrijken.

NAH POWERS

Heb jij NAH? Dan herken je misschien één van de volgende talenten:

 •  Doorzettingsvermogen
 • Inspirerend voorbeeld
 • Gedreven
 • Relativeringsvermogen
 • Geleerd om te doseren

Steek die maar in je zak! Natuurlijk is iedereen uniek.

WERKNEMER MET NAH

Heb je een werknemer met NAH in dienst? Of denk je erover na om iemand met NAH aan te nemen? Er zijn tal van voordelen te benoemen voor jouw organisatie: meer diversiteit, een positieve bedrijfscultuur én betere resultaten. Als inclusief werkgever ben je maatschappelijk betrokken en kun je eenvoudiger voldoen aan aanbestedingseisen (Social Return) en wetgeving (Participatiewet). 

TIPS VOOR WERKGEVERS

Wederzijds begrip is altijd belangrijk. Doe je voordeel met deze tips voor een prettige samenwerking!

 •  Toon begrip
 • Maak duidelijke afspraken
 • Geef open & eerlijk feedback
 • Doseer informatie
 • Bied info ook schriftelijk aan
 • Creëer een prikkelarme werkomgeving
 • Deel kennis van NAH binnen de organisatie
 • Wijs een Buddy aan

DE ROL VAN EEN JOBCOACH

Bij Jobstap geloven we dat iedereen wil meedoen in de maatschappij. Iedereen wil zijn talenten inzetten en bouwen aan een toekomst met perspectief. De jobcoach van Jobstap ondersteunt zowel werknemer als werkgever bij het creëren van een passend, duurzaam dienstverband. Hij of zij maakt waar nodig de vertaalslag richting werknemer en werkgever en deelt advies & praktische tips. Kortom: een belangrijke schakel op de weg naar een duurzame samenwerking.

THE CLASS

Het project The Class van De Hersenstichting is in het leven geroepen om de kansen van jongvolwassenen (18 – 30 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel op de arbeidsmarkt te vergroten. Het is een traject van 12 maanden, waarbij de deelnemers een maatprogramma doorlopen gericht op zowel fysieke als mentale fitheid, met als primaire doel het bereiken van werkfitheid en het vinden van betaald (of onbetaald) werk. Als trotse partner van The Class laten we je graag weten dat er in januari 2024 nieuwe classes starten! Jongvolwassenen die interesse hebben in deelname in 2024 kunnen zich nu al aanmelden voor regio West of voor regio Oost. Klaar voor de start?!

MEER WETEN?

Wil je meer informatie over wat wij voor je kunnen betekenen, vanuit de verschillende labels van Jobstap Groep? Neem dan contact op via onze Frontoffice.

Altijd in de buurt

Stichting Jobstap is landelijk actief. We hebben locaties door heel Nederland, zo zijn we altijd in de buurt! We maken een graag een afspraak op kantoor of een andere locatie.

Back To Top