skip to Main Content

ONZE DOELGROEP

Bij Stichting Jobstap geloven we dat iedereen wil meedoen in de maatschappij, ook als er sprake is van een arbeidsuitdaging. We bouwen aan duurzame dienstverbanden voor werknemers met een arbeidsuitdaging.

Onze specialisaties

Wij begeleiden een brede groep kandidaten met een arbeidsuitdaging naar & in werk. Dit doen wij in opdracht van UWV, gemeenten en werkgevers. Onze coaches zijn gespecialiseerd in de begeleiding van kandidaten met een licht verstandelijke beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel en een auditieve beperking. Onze kandidaten hebben bijvoorbeeld een Wajong-uitkering of komen uit de WIA of Ziektewet. In de praktijk is er vaak sprake van multiproblematiek. Wij bieden begeleiding op iedere trede van de participatieladder!

Jouw situatie

Ervaar jij uitdagingen in je werk, maar kun je wel werken? Wil je op zoek naar geschikt werk of ben je bang dat je jouw huidige baan gaat verliezen? Wij denken graag met je mee over jouw situatie en passende hulp.

JOUW MOGELIJKHEDEN

De Praktijkroute is een extra toegangsroute om mensen met een arbeidsuitdaging in het doelgroepregister van de banenafspraak op te nemen. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Vraag dit na bij de afdeling Werk en Inkomen van de Gemeente waar je staat ingeschreven. Het kan je een registratie in het doelgroepregister opleveren en dat biedt je mogelijkheden voor extra ondersteuning bij werk, door bijvoorbeeld een jobcoach.

WAJONG-STATUS

Heb je een Wajong-status en nog geen baan? Wij begeleiden veel kandidaten met een Wajong-status naar & in werk. Vraag bij jouw arbeidsdeskundige van het UWV na welke mogelijkheden voor ondersteuning er zijn. Jobstap voert de trajecten Werkfit Maken, Naar Werk en Modulaire diensten uit voor het UWV. Samen kijken we wat bij jou past.

OPNAME IN DOELGROEPREGISTER

Kun jij worden opgenomen in het doelgroepenregister? Het biedt je deze voordelen:

  • Jouw werkgever kan beter rekening houden met wat je kunt. Er is vaak ruimte om het werk aan te passen.
  • Er zijn regelingen voor werkgevers die het aantrekkelijk maken om je in dienst te nemen of te houden.
  • Je hebt meer kans op een werkplek waar extra aandacht is voor begeleiding.
  • Je hebt de mogelijkheid tot een proefplaatsing, wanneer je twijfelt of je jouw nieuwe baan aankunt.
  • Als je in het doelgroepenregister staat dan houdt de gemeente daar rekening mee bij jouw re-integratie naar werk. Ook beoordelen zij of loonkostensubsidie voor de werkgever mogelijk is.

JOUW SITUATIE VOORLEGGEN

“Op mijn 19de is bij Reumatoïde Artritis geconstateerd, dat is een gewrichtsontsteking. Ik zat toen midden in mijn opleiding en moest hiermee stoppen. Ik werd volledig afgekeurd en ben in de Wajong terechtgekomen. In die periode daarna zat ik eigenlijk alleen maar thuis. Dan wordt je wereldje heel klein. Nu werk ik ondertussen alweer bijna 2 jaar bij de bloedbank.”

Lees de ervaring van Joyce hier.

MEER WETEN?

Wil je meer informatie over wat wij voor je kunnen betekenen, vanuit de verschillende labels van Jobstap Groep? Neem dan contact op via onze Frontoffice.

Altijd in de buurt

Stichting Jobstap is landelijk actief. We hebben locaties door heel Nederland, zo zijn we altijd in de buurt! We maken een graag een afspraak op kantoor of een andere locatie.

Back To Top