skip to Main Content

IMPACT VOOR EEN INCLUSIEVE ARBEIDSMARKT

Ondanks de krapte op onze arbeidsmarkt, nam het aantal banen voor mensen met een arbeidsuitdaging af. Vooroordelen, gebrek aan begeleiding en voorzieningen maken het voor hen lastig om een baan te vinden en behouden. En zo blijft er veel talent onbenut! Samen met een groeiend netwerk van partners uit verschillende branches zet Stichting Jobstap zich al 25 jaar in voor een inclusieve arbeidsmarkt. Beetje bij beetje dichten we de kloof tussen kandidaten met een arbeidsuitdaging en de arbeidsmarkt.

In ons impactoverzicht 2024 presenteren we actuele cijfers en ontwikkelingen uit onze praktijk. We zijn trots op het werk dat we iedere dag mogen doen en op de resultaten die hieruit voortkomen! Dank aan alle opdrachtgevers, partners, werkgevers en kandidaten met wie we de route naar een inclusieve arbeidsmarkt mogen bouwen.

25 jaar kennis en expertise
25 jaar partnership met UWV
Actief in 90% van de gemeenten
Tevredenheidsscore: 8,7
1347 kandidaten nieuw gestart in 2023
86% van de 2233 trajecten succesvol afgerond
Download impactoverzicht 2024

FLOORS DROOMBAAN

Floor viel uit op haar werk en kwam in de WIA terecht. Ze heeft het altijd lastig gevonden om grenzen te bewaken en aangeven. Samen met coach Karin ontdekt ze tijdens een Werkfit traject hoe goed ze is met kinderen! Floor slaagt met vlag en wimpel voor de eenjarige opleiding tot onderwijsassistent en start daarna met de PABO. Karin begeleidt haar in een modulair traject bij haar opleiding en stage. Stap voor stap komt haar droombaan dichterbij – wat is die van jou?

SAMEN MET UWV & GEMEENTEN

Ben jij op zoek naar een gespecialiseerde jobcoach in de regio? Stichting Jobstap heeft NOLOC-gecertificeerde jobcoaches in huis. Wij begeleiden kandidaten in opdracht van UWV, gemeenten, praktijkscholen en werkgevers.

 • Specialistische dienstverlening
 • Breed regionaal werkgeversnetwerk
 • Snel schakelen
 • Frequent, open en eerlijk contact

SAMEN MET WERKGEVERS

Inclusief ondernemen is financieel gunstig én maatschappelijk verantwoord:

 • Inzicht in kosten en baten
 • Advies en praktische ondersteuning
 • Kennis van wet- en regelgeving

Samen de volgende stap zetten? Sluit je aan bij de 8223 warme relaties verspreid over 32 branches.

TRAJECTCIJFERS

In 2023 begeleidden we 2233 trajecten en behaalden we bij 86% succesvol het trajectdoel.

 • 1547 UWV trajecten:
  • 97 Naar werk
  • 231 Werkfit
  • 190 Modulair
  • 1029 jobcoaching
 • 143 trajecten bij werkgevers
 • 543 trajecten bij gemeenten

Er startten 1347 kandidaten nieuw in traject.

INCLUSIEVE ONTWIKKELINGEN

Samen met RMT’s in verschillende regio’s begeleidden we in 2023 dertien dove en slechthorende Oekraïense kandidaten naar betaald werk. Andere inclusieve ontwikkelingen die we graag uitlichten zijn:

Haak je aan?

Karin en Floor impactoverzicht 2024

Karin helpt mij met overzicht te houden en samen besluiten we welke stappen ik wanneer kan zetten. De combinatie van werk, school, een gezin en een sociaal leven zorgt ervoor dat ik mezelf vaak vergeet.

Floor, basisschooldocent in wording

In het begin nam ik Floor aan de hand mee bij het organiseren van gesprekken met UWV en scholen. Nu regelt ze het zelf en kijk ik van een afstandje mee. Kinderen bloeien echt op door haar creatieve aanpak!

Karin, jobcoach

KANDIDAAT AANMELDEN

Via dit formulier kun je jezelf of jouw kandidaat aanmelden voor een begeleidingstraject bij Jobstap.

MEER WETEN?

Stichting Jobstap levert maatwerk. Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@jobstap.nl of 026-33 97 520.

Altijd in de buurt

We hebben door heel Nederland locaties, zo zijn we altijd dicht bij je in de buurt. Op de kaart zie je de steden waar wij een kantoor hebben. Is er bij jou in de buurt geen kantoor? Geen probleem, we komen graag naar je toe.

Schrijf je in voor de Jobstap nieuwsbrief
Back To Top