skip to Main Content

TRAININGEN VOOR INCLUSIE

Leren doen we samen voor een inclusieve maatschappij

Krijg jij in je werk te maken met de Participatiewet of inclusiebeleid? Wil je goed zicht hebben op recente wet- en regelgeving en toekomstige veranderingen? Meer kennis van complexe doelgroepen? Handvatten voor de coaching? Of wil jij jouw collega’s adviseren over inclusief werken? Vanuit het label Jobstap Educatyf dragen we onze kennis en ervaring over, voor een inclusieve arbeidsmarkt. Jobstap begeleidt al ruim 20 jaar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar & in werk.

Leren doen we samen.

Logo Jobstap Educatyf

Praktijkgericht
Actiegericht
Altijd maatwerk
Landelijk actief
20 jaar kennis & ervaring

WET- EN REGELGEVING

Na deze training ben jij expert op het gebied van één van deze modules:

  1. Oude Wajong, Wajong 2010 & vereenvoudigde Wajong 2021
  2. Sociale zekerheid en de P-wet
  3. Wet banenafspraak, SROI, praktijkroute en de WAB
  4. Wajong en P-wet voorzieningen voor werkgevers

WERKBEGELEIDERSTRAINING

Na deze training heb je meer kennis en begrip, weet je met inzet van jouw kwaliteiten en de geleerde gesprekstechnieken en beïnvloedingsstijlen, oplossingsgerichte en passende ondersteuning te bieden. Daarnaast ken je jouw verantwoordelijkheden hierin én die van andere betrokken partijen. Deze training voldoet ook voor het opleiden van interne jobcoaches! 

NEURODIVERSITEIT

Na deze training ben je op de hoogte van wat de term neurodiversiteit inhoudt en welke beperkingen daaronder vallen. Je weet deze te herkennen en ontdekt hoe je mensen met een neurodivers brein het beste kan ondersteunen. Doormiddel van interactieve oefeningen, het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen maken we een verdiepingsslag en weet je na deze training alles over neurodiversiteit.

AUDITIEVE DIVERSITEIT

Deze workshop is ontwikkeld door twee ervaringsdeskundige coaches. Tijdens deze workshop beantwoorden zij vragen als; wat het betekent om doof of slechthorend te zijn, welke hulpmiddelen er bestaan en vooral hoe deze diverse doelgroep ingezet kan worden op kwaliteiten. Deelnemers leren én ervaren hoe het is om je als dove of slechthorende te redden in de samenleving en op het werk. Na deze workshop heb je kennis en begrip omtrent deze doelgroep en weet je als werkgever waar je rekening mee moet houden op de werkvloer.

WAT ZEGGEN ANDEREN?

“Training, juiste omgangsvormen, kennis van zaken, empathie, inclusie en diversiteit en open staan voor elkaars zienswijze zijn enkele voorwaarden om een veilig leerklimaat te creëren. Dat is ook de reden dat wij naast andere opleidingen, training en cursussen de 2 daagse werkbegeleiding in samenwerking met Jobstap hebben ontwikkeld. Inmiddels zijn er ruim 200 werknemers gecertificeerd.”

Edwin van der Pol, manager Sociale Innovatie

INTERESSE?

Wil je binnen jouw organisatie aan de slag met een van deze thema’s? Bij Jobstap Educatyf geloven we in trainingen op maat. Hierdoor sluiten we altijd aan bij de behoefte van onze opdrachtgevers en zorgen we voor een optimaal resultaat. Vraag nu vrijblijvend informatie aan over een maatwerk training.

Informatie aanvragen over maatwerk training

HET TEAM VAN JOBSTAP EDUCATYF

Wij werken met deskundige arbeidscoaches en adviseurs die opgeleid zijn tot trainer. Door hun jarenlange praktijkervaring zijn juist zij degenen die een brug kunnen slaan van theorie naar praktijk. Zo nu en dan kleuren ze graag buiten de lijntjes: ‘lef-hebben voor het gewenste resultaat’, noemen wij het.

MEER WETEN?

Jobstap levert maatwerk. Daarnaast hebben we locaties door heel Nederland, zo zijn we altijd dicht bij je in de buurt.

Contact of aanmelden?

Wil je meer informatie over wat wij voor je kunnen betekenen of meteen een maatwerk training aanvragen? Neem dan contact met ons op via 026-33 97 520 of stuur een mail.

Stuur ons een mail
CRKBO registratie Jobstap Educatyf
Back To Top