skip to Main Content

JOBFINDING

Jobfinding is een vak apart. Bij het toeleiden naar arbeid en het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op de werkplek kom je veel problemen in verschillende levensgebieden tegen waarbij snelheid van handelen vaak van belang is.

Zelfredzaamheid door arbeid betekent eerder ook de balans vinden en behouden tussen wonen, werk en vrije tijd. Het verrichten van arbeid kan daarnaast ook de broodnodige eerste stap zijn naar het herstellen van de verstoorde balans. Hierin werken wij samen met verschillende (hulpverlenings-)instanties, met ieder hun eigen specialisaties.

ORIËNTATIE ARBEIDSMARKT

Wanneer de beroepswens van de kandidaat nog niet duidelijk of niet reëel is, bieden wij ondersteuning bij de oriëntatie op de arbeidsmarkt. We hebben vanwege onze jarenlange ervaring een groot netwerk aan (potentiële) werkgevers opgebouwd, waardoor we een goed beeld hebben van functies waar op de arbeidsmarkt behoefte aan is.

Een manier om er achter te komen is door de kandidaat te laten ervaren wat verschillende functies inhouden tijdens meewerkdagen bij een potentiële werkgever. De kandidaat wordt deze dag begeleid door de arbeidscoach.

ACTIVERING

Is een kandidaat nog niet voldoende vaardig om op de werklocatie te verschijnen, dan trainen we hem eerst op deze randvoorwaarden.

Ter voorbereiding op een betaalde reguliere baan, bieden wij een werkervaringsplek voor een afgebakende periode aan. Tijdens deze periode wordt de kandidaat begeleid bij het overwinnen van blokkades, gaat hij successen ervaren en worden de noodzakelijke voorwaarden om vervolgstappen op de participatieladder te kunnen zetten gerealiseerd.

Wij bieden drie verschillende trajecten aan en laten deze aansluiten bij de mogelijkheden en beperkingen van de kandidaat.

MEER WETEN?

Jobstap levert maatwerk. Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@jobstap.nl of 026-33 97 520.

Altijd in de buurt

We hebben door heel Nederland locaties, zo zijn we altijd dicht bij u in de buurt. Op de kaart ziet u de steden waar wij een kantoor hebben. Is er bij u in de buurt geen kantoor? Geen probleem, onze coaches komen graag naar u toe.

Back To Top