skip to Main Content

SUCCESVOL INCLUSIEF ONDERNEMEN

Of jouw motief nu ligt bij de Wet Banenafspraak, in maatschappelijk verantwoord ondernemen of in social return afspraken met jouw opdrachtgever: Jobstap helpt je graag verder op het gebied van inclusief ondernemen. Waar sta jij? Ben je klaar voor de toekomst?

Waarom inclusief ondernemen?

Er zijn veel argumenten te bedenken om aan de slag te gaan met inclusief ondernemen. Denk hierbij aan: het bedrijfsimago (MVO), de bedrijfscultuur en diversiteit op de werkvloer, mensen een kans geven, productiviteit verhogen en arbeidspotentieel benutten. SROI: nóg een motief om aan de slag te gaan met inclusief werkgeverschap. Steeds meer opdrachtgevers stellen het als voorwaarde bij het gunnen van een opdracht en daarbij wil je je als bedrijf natuurlijk houden aan cao-afspraken, de Participatiewet en de Wet Banenafspraak. Maar hoe kun je dit nou goed aanpakken? Afhankelijk van hoe ver de organisatie is met inclusie, kun je op onderdelen van het inclusieproces instappen en bieden we praktische ondersteuning en advies aan.

Landelijke dekking
Advies op maat
Praktische oplossingen
Eenvoudiger voldoen aan SROI
Inzicht in kosten en baten

KENNISMAKING

In een kennismakingsgesprek verkennen we de ambities van jouw organisatie op inclusief vlak. Waar sta je? Waar wil je naartoe? We ondersteunen bij het maken en uitvoeren van beleid. Onze adviseurs hebben onder meer veel kennis van actuele wet- en regelgeving.

INCLUSIESCAN

We onderzoeken op alle niveaus welke bestaande functies geschikt zijn, maar ook welke passend gemaakt kunnen worden (jobcarving) of zelfs gecreëerd (functiecreatie). Je ontvangt na een positieve scan direct een functieprofiel.

WERVING, SELECTIE, MATCHING

Jobstap biedt ondersteuning bij werving, selectie en matching. Aan dit laatste besteden we veel aandacht. Wij bieden uitzenden en detacheren aan. De poule van Jobstap is divers en bevat kandidaten vanuit het speciaal onderwijs, praktijkonderwijs MBO tot en met universitair niveau.

DRAAGVLAK

Hoe groter het draagvlak binnen de organisatie voor het inclusiebeleid, hoe groter de kans dat werknemers uit de doelgroep op lange termijn goed en zelfstandig kunnen functioneren in jouw bedrijf en dus blijvend van waarde zijn. Voor meer draagvlak bieden wij trainingen aan vanuit ons label Jobstap Educatyf.

JOBCOACHING

Heeft een werknemer extra ondersteuning nodig? Dan begeleiden wij ‘on the job’. Hierdoor kunnen wij direct de juiste praktische ondersteuning bieden aan zowel jou als jouw werknemer. We gaan samen met jouw werknemer aan de slag met het door ontwikkelen van werknemersvaardigheden.

WERKBEGELEIDING

Collega’s opleiden tot werkbegeleider? Tijdens de werkbegeleiderstraining reiken we deelnemers kennis en begrip van de doelgroep aan. We gaan aan de slag met kwaliteiten, gesprekstechnieken en beïnvloedingstechnieken. Zo kunnen zij passende ondersteuning bieden aan collega’s uit de doelgroep.

MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van inclusief ondernemen, vanuit de verschillende labels van Jobstap Groep? Neem dan contact op via onze Frontoffice.

Altijd in de buurt

Stichting Jobstap is landelijk actief. We hebben locaties door heel Nederland, zo zijn we altijd in de buurt! We maken een graag een afspraak op kantoor of een andere locatie.

Back To Top