skip to Main Content

SUCCESVOL INCLUSIEF ONDERNEMEN

Er zijn veel argumenten te bedenken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Denk hierbij aan: het bedrijfsimago (MVO), de bedrijfscultuur en diversiteit op de werkvloer. Mensen een kans geven, productiviteit verhogen en arbeidspotentieel benutten. SROI: nóg een motief om aan de slag te gaan met inclusief werkgeverschap. Steeds meer opdrachtgevers stellen het als voorwaarde bij het gunnen van een opdracht en daarbij wil je je als bedrijf natuurlijk houden aan cao-afspraken, de Participatiewet en de Wet Banenafspraak. Maar hoe kun je dit nou goed aanpakken?

Diensten zakelijke markt

Wij begeleiden bedrijven hierbij en hebben verschillende diensten die we aanpassen op de behoeften binnen organisaties. Je hoeft niet noodzakelijk te beginnen bij het maken van beleid, misschien ben je al aan de slag gegaan hiermee en wil je praktische ondersteuning in de uitvoering. Andersom kan natuurlijk ook. Afhankelijk van hoe ver de organisatie is met inclusie, kun je op onderdelen van het inclusieproces instappen en bieden we praktische ondersteuning en advies aan.

ADVIES OP MAAT

Wij kunnen het ons voorstellen dat je veel vragen hebt over inclusief ondernemen, zoals: ‘hoe kun je een passende werkplek creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?’, ‘Hoe creëer je draagvlak bij collega’s?’, ‘Welke kosten en baten komen hierbij kijken?’ en ‘Welke kennis heb je nodig voor goede begeleiding op de werkvloer?’ We geven praktisch advies, zodat je stap voor stap kunt toewerken naar een inclusieve arbeidsorganisatie, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met plezier werken en een actieve bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat.

WET- EN REGELGEVING

Maak je je zorgen over extra kosten? Wij maken dit volledig inzichtelijk voor je, zodat je precies weet hoe de organisatie maatschappelijk én economisch gezien de vruchten kan plukken van het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We ondernemen echt méé, kijken samen met organisaties naar de businesscase, beleid én praktische uitvoering. Zo pluk je als werkgever de vruchten van wet- en regelgeving én voeg je maatschappelijke waarde toe.

MEER WETEN?

Jobstap levert maatwerk. Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@jobstap.nl of 026-33 97 520.

Altijd in de buurt

We hebben door heel Nederland locaties, zo zijn we altijd dicht bij u in de buurt. Op de kaart ziet u de steden waar wij een kantoor hebben. Is er bij u in de buurt geen kantoor? Geen probleem, onze coaches komen graag naar u toe.

Back To Top