skip to Main Content

Modulair traject of Werkfit Maken?

Een nieuwe aanmelding van UWV

In mei 2020, vlak nadat de coronacrisis haar intrede deed in Nederland, meldde UWV een nieuwe cliënt aan bij arbeidscoach Annet Sevink van Jobstap. Zoals altijd wilde Annet eerst het net ophalen bij zowel cliënt als UWV, voordat ze besloot welk type traject geschikt was. Zo krijgt ze vanuit verschillende perspectieven een beeld van de situatie, wensen en passende vervolgstappen. Annet adviseerde een modulair traject van UWV: het Praktijkassessment. Dit is een voorloper op het Werkfit traject, bedoeld om de participatiemogelijkheden van de cliënt de onderzoeken.

Advies van Jobstap: Praktijkassessment

UWV stemde in met het advies van Annet: aan de slag met het modulair traject Praktijkassessment! Welk werk zou de cliënt willen en kunnen doen, in welke branche, op welke termijn? Waar is überhaupt vraag naar? Door middel van online testen, gesprekken én praktijkervaring onderzocht Annet samen met haar cliënt de belastbaarheid, competenties en (on)mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Modulair traject UWV relatief nieuw

Modulaire dienstverlening is relatief nieuw, voor zowel Jobstap als UWV. Bij de aanvang van dit traject keken we echt samen naar Emma’s wensen en passende trajectmogelijkheden. Vervolgens vogelden we samen uit hóe we hier het beste vorm aan konden geven in de praktijk. Ik heb echt het idee dat we Emma verder helpen en dat geeft veel voldoening. Het is mooi om te zien hoe iemand, met nét dat beetje ondersteuning, stappen de goede kant op zet. Al met al ben ik heel tevreden over dit traject mét positief vervolg en kijk ik ernaar uit om Emma straks ook ‘Begeleiding bij Scholing’ te bieden.”

“Wanneer een Werkfit traject voor de hand ligt, bedenk ik altijd eerst: is dit wel een Werkfit traject of past een modulair traject van UWV beter?

Annet Sevink, arbeidscoach bij Jobstap

Impact voor inclusie

Bij Jobstap gaan we samen aan het werk, met cliënten, UWV, werkgevers, onderwijsinstellingen en andere partijen, om zo die inclusieve voetafdruk in Nederland te vergroten. Benieuwd naar onze diensten en impact? Samenwerken?

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top