skip to Main Content

Jobstap viert Diversity Day 2020

Waarom Diversity Day?

Op 6 oktober 2020 vieren we wereldwijd Diversity Day. Want, Pas wanneer je jezelf bent, kun je je talenten optimaal benutten. Niet alleen op je werk, maar overal en altijd. Als er ruimte is voor de ander, kan iedereen een unieke bijdrage leveren. Zo vormen we samen een sterk geheel. Op Diversity Day vragen bedrijven op een eigen manier aandacht voor diversiteit. Zo zetten we samen een stap in de goede richting: een maatschappij waarin we ieders unieke talenten waarderen en benutten.

Jobstap roept andere organisaties op om aandacht te hebben voor dit thema, maar ook voor mooie initiatieven als het Charter Diversiteit. We streven een inclusieve arbeidsmarkt en betere maatschappij na. Eentje waarin we ieders unieke talenten waarderen en benutten. Iedereen heeft talent!

Diversity Day Jobstap

Ondertekening Charter Diversiteit

Een jaar geleden ondertekende onze HR- manager Ilona Spijkerman het Charter Diversiteit rondom het thema ‘inclusief werven & selecteren’, een initiatief van Diversiteit in Bedrijf. Jobstap committeert zich hiermee aan doelen om diversiteit & inclusie op de werkvloer te blijven bevorderen. Tijdens Diversity Day 2020 blikken we even terug naar het moment van ondertekenen samen met AchmeaBetter FutureFrieslandCampinaHeijmansHenkelGlobal Supply Chain Council (GSCC)Nationale Opera & BalletNationale Postcode Loterij, Gemeente HilversumGemeente SchiedamGemeente ZoetermeerSwink webservices

Ondertekenaars Charter Diversiteit 2019

Welke stappen zet Jobstap op het gebied van diversiteit & inclusie?

Ingebakken in ons DNA

“Als Jobstap houden wij ons iedere dag bezig met diversiteit en inclusie, daar draait ons werk om. We hebben ruim 20 jaar aan kennis en ervaring als het gaat om de begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We hebben ervaringsdeskundigen onder ons vanuit verschillende doelgroepen. Dit is een thema dat vanuit onze missie en visie standaard in ons DNA zit ingebakken” (Ilona Spijkerman, HR manager)

Diversiteit bij Jobstap

Bij werving & selectie

Ilona vertelt verder: “bij het werven en selecteren van medewerkers bieden we iedereen een kans: arbeidsbeperking/chronische ziekte of niet. Medewerkers met diverse etnische, religieuze en culturele achtergronden. We verwelkomen diversiteit in leeftijd, gender en geaardheid. “Ons personeelsbestand is divers in de breedste zin van het woord; we kijken gewoon naar wie bij onze organisatie past en waarom. Hierbij houden we aandacht voor diversiteit en inclusie.”

Stappen ter bevordering van Diversiteit & Inclusie

Diversiteit & Inclusie vormt een thema dat het hele jaar rond aandacht krijgt binnen onze organisatie. Maar, na het ondertekenen van het Charter Diversiteit zijn we aan de slag gegaan met het signaleren van kansen en aandachtsgebieden bij dit thema. De focus voor komende periode ligt bij het borgen van acties, zodat we inclusie binnen de organisatie naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Zo zorgen we er nu standaard voor dat er verschillende medewerkers betrokken zijn bij een sollicitatieproces.  

Benieuwd naar onze dienstverlening en resultaten?

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Leuk om hier te lezen over Diversity Day. Ik geloof dat dit een goed initiatief is en bijdraagt aan het krijgen van meer inzicht uit andere culturen en achtergronden. In de toekomst gaat dit natuurlijk steeds belangrijker worden in onze maatschappij. Goed dat daar dan ook bij stilgestaan wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top