skip to Main Content

Jobstap en ISS Facility Services tekenen voor innovatie in inclusie

Jobstap & ISS verlengen samenwerking voor onbepaalde tijd en zetten inclusief ondernemerschap in de derde versnelling.

Jobstap en ISS Facility Services verlengen hun samenwerking voor onbepaalde tijd. Dit biedt de mogelijkheid om gezamenlijk te blijven zoeken naar manieren waarop inclusie integraal onderdeel wordt van de bedrijfsvoering in elke organisatie.


Jobstap & ISS toasten (met alcoholvrije champagne) op innovatie in inclusief werkgeverschap

In de komende samenwerkingsperiode blijven beide partijen zich inzetten voor creatie van duurzame relaties en arbeidsplekken. Uiteraard blijven Jobstap en ISS ook zoeken naar innovatie voor inclusie, aan ideeën geen gebrek. En met de hernieuwde samenwerking is er ook volop de ruimte om deze ideeën uit te werken.

Unieke samenwerking

ISS is een mooi praktijkvoorbeeld van een beursgenoteerd bedrijf dat inclusief werkgeverschap hoog in het vaandel heeft staan. Jobstap ondersteunt als kennis- en uitvoeringspartner met jobcoaching, training en advies. “Wat ik zo bijzonder vind aan deze samenwerking is de combinatie publiek-privaat rondom een belangrijk thema als inclusie”, zegt Ton van Trienen, bestuurder bij Jobstap. “Dit zie je bijna niet in Nederland”, vult hij aan.

Ambitie in inclusie

ISS streeft ernaar samen met Jobstap een inclusieve werkwijze te borgen op verschillende niveaus binnen de organisatie. Daarbuiten zetten beiden zich in voor het vergroten van de inclusieve voetafdruk in een steeds breder netwerk. Peter Vos, Manager Sociale Innovatie bij ISS, vertelt: “de manier waarop onze organisaties elkaar versterken leidt tot kwalitatieve en duurzame borging van inclusief werkgeverschap en eigenaarschap”. Robert Oosting, Manager Sourcing & Inclusion, beaamt dit en voegt toe: “Hier willen we bij ISS in de toekomst nog meer aandacht aan gaan besteden en met ons hopelijk vele andere organisaties”. De samenwerking komt hiermee in de derde versnelling. Landelijk op alle niveaus, van strategisch tot uitvoering, zijn er korte lijnen tussen Jobstap en ISS. Eén van de ambities is om deze lijnen op regionaal niveau nog korter te maken. De regionale aansturing vanuit ISS krijgt een nieuwe impuls door een achtdaagse implementatieworkshop van Jobstap.

De successen

De organisaties vonden elkaar drie jaar geleden in het kader van inclusief werkgeverschap. In die drie jaar hebben beide gebouwd aan een goede basis voor inclusief werkgeverschap en duurzame plaatsing van kandidaten.
Jobstap Educatyf heeft voor ISS de afgelopen jaren ruim 80 interne werkbegeleiders opgeleid. Medewerkers van ISS worden aangemoedigd om eigenaarschap te pakken in de uitvoering van inclusief werkgeverschap Hier levert Jobstap een belangrijke bijdrage aan.
Regiomanager Wouter van der Haar van Jobstap gaat in op deze samenwerking: “ISS helpt Jobstap bij het aanscherpen van ons aanbod richting werkgevers, zodat dit optimaal aansluit bij hun behoeften.


Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top