skip to Main Content

Jobstap en Emma at Work gaan samenwerken: Talent Inclusief

Emma at Work en Jobstap bundelen krachten met ‘Talent Inclusief’

Vanaf vandaag  bundelen  Emma at Work en Jobstap hun krachten met het initiatief ‘Talent Inclusief’.  Beide organisaties hebben de ambitie om ziekenhuizen en zorginstellingen in heel Nederland te ondersteunen en te ontzorgen bij het invullen van inclusief werkgeverschap.  Het doel is dat iedereen mee kan doen op de arbeidsmarkt, ook mensen met een arbeidshandicap.

Jobstap en Emma at Work maken zich sterk voor een inclusieve arbeidsmarkt en doen dat beiden op hun eigen manier.  Jobstap is een landelijke (re)integratiebedrijf  voor jongeren en (jong)volwassenen met een arbeidsbeperking.  Emma at Work ondersteunt jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt in de regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Ondersteuning ziekenhuizen
‘Talent Inclusief’ richt zich in eerste instantie op de ontwikkeling van inclusie richting Ziekenhuizen. Mensen met weinig perspectief op de arbeidsmarkt krijgen zo een kans op werk binnen het ziekenhuis. Marlies van Hilten, Directeur Emma at Work: ‘door toenemende personeelstekorten in de zorg, en hun behoefte aan invulling van inclusief werkgeverschap bij ziekenhuizen en zorginstellingen ligt er een duidelijke opdracht. Een opdracht die we in deze samenwerking stevig kunnen aanpakken!”

Wouter van der Haar, manager van Jobstap, legt uit: “We hebben een programma ontwikkeld dat er voor zorgt dat medewerkers in het ziekenhuis gaan ervaren wat het talent van de jongeren allemaal toevoegt op de werkvloer. Afdelingen worden ondersteund in het ontdekken van bestaande of nieuwe taken die waardecreatie toevoegen voor de afdeling. De jongeren worden gecoacht bij hun loopbaanontwikkeling en in alle facetten wordt gewerkt aan duurzame werkrelaties, vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling.”

Een baan voor iedereen
Alle jongeren verdienen een eerlijke kans op hun eerste echte baan. Ook jongeren met een arbeidsbeperking of chronische ziekte. Zij hebben recht op een toekomst op de arbeidsmarkt. Niet voor even, maar duurzaam, gelijkwaardig en gericht op persoonlijke groei. Van Hilten:  “Deze samenwerking met Jobstap betekent dat we nu echt stappen kunnen maken en onze jongeren nog beter kunnen helpen. We vullen elkaar waar nodig aan en trekken samen op om een inclusieve arbeidsmarkt te realiseren.”

Ton van Trienen, directeur van Jobstap, vult aan: “Het arbeidspotentieel van de vele  ‘uitstromers’ uit het speciaal onderwijs en praktijkonderwijs is groot.  Deze jongeren hebben deskundige begeleiding nodig, zodat de werkgever maximaal wordt ontzorgd . Door deze samensmelting van kennis van beide organisaties is dit ook maximaal geborgd.” Beide organisaties  zien de samenwerking binnen ‘Talent Inclusief’ als een grote meerwaarde. “We vullen elkaar aan op het vlak van kennis en advisering, en ook in het ondersteunen van de doelgroep wat door deze samenwerking nóg sterker wordt.”

Emma at Work en Jobstap laten Nederlandse ziekenhuizen graag zelf ervaren hoe waardevol het is om inclusief te ondernemen. Het streven is dat de doelgroep grote waarde gaat creëren binnen het ziekenhuis. Talent Inclusief gaat met plezier  in gesprek met geïnteresseerden!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top