skip to Main Content

Jobstap en CZ: échte banen voor arbeidsbeperkten

Edwin van der Pol vertelt over inclusief werkgeverschap en samenwerking tussen Jobstap en zorgverzekeraar CZ.

Eind 2018 zijn zorgverzekeraar CZ en integratie- en jobcoachorganisatie Stichting Jobstap een samenwerkingsverband aangegaan. Beide zetten zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen, duurzaam inzetbaar te maken én houden. Door krachten te bundelen creëren Jobstap en CZ meer échte duurzame banen voor mensen met een arbeidsbeperking.

Verschillende talenten inzetten

Volgens Edwin van der Pol, adviseur inclusieve arbeidsmarkt bij Jobstap, draagt de inzet van verschillende talenten bij aan een effectieve manier van werken. Zo kunnen mensen met autisme langer dan veel anderen achter elkaar geconcentreerd audits of IT-testen uitvoeren. Edwin noemt meer voordelen van inclusief werken: “Wanneer er bij een bedrijf mensen met een arbeidsbeperking werken zorgt dat onder meer voor beter inzicht in verschillende marktsegmenten. Daarnaast prikkelt inclusie nieuwe impulsen en creativiteit, wat vervolgens vaak deuren opent naar nieuwe klanten”. Een laatste voordeel dat hij noemt is de positieve boost die een bedrijfsimago krijgt door inclusief werkgeverschap te omarmen.

Betere sfeer en bedrijfsresultaten

De werkgever CZ zet zich al geruime tijd in voor inclusief werkgeverschap. De organisatie vindt het belangrijk om mensen met verschillende achtergronden in dienst te hebben: “Een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft, leidt vaak tot betere sfeer, producten, diensten en bedrijfsresultaten”. Stichting Jobstap verzorgt interne jobcoaching op drie locaties van CZ in de provincies Limburg, Zeeland en Noord-Brabant. Een goed ingerichte inclusieve organisatie benut vele voordelen, beaamt Edwin.

Maatwerk inclusief ondernemen

Stichting Jobstap levert maatwerk voor inclusief ondernemen. De organisatie denkt mee in het opzetten, uitvoeren en behouden van inclusief werkgeverschap. Zowel Jobstap als CZ kijken uit naar de verdere samenwerking. Edwin van der Pol: “Ik hoop dat steeds meer bedrijven zich laten inspireren door dit soort voorbeelden, zodat er beetje bij beetje echt werk is voor iedereen“.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Meedoen aan de samenleving is voor iedereen belangrijk. Een bijdrage leveren geeft mensen voldoening, sociale contacten en de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden op te doen. Meedoen kan op vele manieren, via een reguliere baan, maar ook via een route naar werkfit worden en/of vrijwilligerswerk. Niet iedereen kan direct deelnemen op eigen kracht. Sommigen hebben daarbij (tijdelijke) ondersteuning nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top