skip to Main Content

JOBCOACHING VOOR AUDITIEF BEPERKTEN

Op de arbeidsmarkt met een auditieve beperking

Wist je dat het merendeel van de mensen een auditieve beperking thuis zit? Het werkaanbod is schaars en het is lastig om zelfstandig werk te vinden én behouden. Wel werk gevonden? Dan komt uitval vaak voor – door onwetendheid van de omgeving bijvoorbeeld. Een auditieve beperking wordt ook wel een ‘onzichtbare handicap’ genoemd. Het wordt vaak vergeten door de omgeving, en er wordt te weinig rekening mee gehouden, omdat slechthorendheid niet zichtbaar is.

Download flyer voor werkgevers
Download flyer voor werknemers

"IK WIL WERKEN, KUN JE ME HIERBIJ ONDERSTEUNEN?"

Dit is een vraag die veel mensen met een auditieve beperking ons stellen. Gelukkig hebben we ervaringsdeskundige arbeidscoaches in huis die Gebarentaal spreken, waardoor ze je optimaal kunnen ondersteunen bij het vinden van een geschikte duurzame arbeidsplek. Wil je werken, maar lukt het niet om een geschikte baan te vinden? Of ben je uitgevallen op je werk? Loopt de communicatie met collega’s niet goed? We staan voor je klaar.

IEMAND IN DIENST NEMEN MET EEN AUDITIEVE BEPERKING

Welk verschil in doofheid is er? Wat als er brand is? Hoe kan iemand met een auditieve beperking overleg goed volgen? Wel of geen lichamelijk contact? Onze coaches Leo & Gineke begeleiden naast kandidaten ook bedrijven en gemeenten, in inclusief werkgeverschap. Laat je verrassen door de vele communicatie-mogelijkheden op de werkvloer: van audioapparatuur tot schrijftolk! Benieuwd naar de rest van ons aanbod? Bekijk de video hieronder.

BEGELEIDING VAN EEN ERVARINGSDESKUNDIGE COACH

Onze coaches Leo en Gineke zijn ervaringsdeskundig. Ze hebben ervaring met verschillende typen slechthorendheid: van tinnitus en hyperacusis tot aan doofheid. Dat ze allebei Gebarentaal spreken en de dovencultuur kennen blijkt in coachtrajecten een enorm voordeel. “We betuttelen onze kandidaten niet”, geven ze aan. Ze zijn de spin in ’t web waar vaak behoefte aan is: ze maken de vertaalslag tussen kandidaat, werkgever, collega’s en andere betrokkenen.

ONTMOET GINEKE

Over arbeidscoach Gineke

Gineke is ervaringsdeskundige omdat zij zelf (laat) slechthorend is geworden. Zij heeft ruim 14 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van mensen een gehoorbeperking. Gineke werkt in de regio Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Ze is te bereiken via witt@jobstap.nl / 06 – 471 088 62.

ONTMOET LEO

Over arbeidscoach Leo

Leo is zelf doof en beheerst de Gebarentaal, wat veel meerwaarde biedt in de ondersteuning van kandidaten. Hij heeft ruim 11 jaar ervaring in het coachingsvak en  is werkzaam in de regio’s Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. Je kunt hem bereiken via bruggeman@jobstap.nl / 06 – 302 45 111 (alleen whatsapp).

ONTMOET MONIEK

Over arbeidscoach Moniek

Moniek heeft geen auditieve beperking, maar kent de dovencultuur goed en kent Gebarentaal. Ze heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen met een auditieve beperking naar werk & op de werkvloer. Moniek werkt in de regio Zwolle. Je kunt haar bereiken via wetering@jobstap.nl / 06 – 23 25 51 19.

ONS AANBOD

ALTIJD IN DE BUURT

Jobstap levert maatwerk. We hebben door heel Nederland locaties, zo zijn we altijd dicht bij je in de buurt. Op de kaart zie je de steden waar wij een kantoor hebben. Is er bij jou in de buurt geen kantoor? Geen probleem, onze coaches komen graag naar je toe.

Contact

Wil je meer informatie over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op met Leo of Gineke via bovenstaande contactgegevens. We zijn ook te bereiken via het algemene nummer 026-33 97 520 of per mail.

Back To Top