skip to Main Content

ISS, JOBSTAP, RESTART BUNDELEN KRACHTEN VOOR INCLUSIEF WERKGEVERSCHAP

ISS Facility Services is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Jobstap en Restart. Gezamenlijk gaan we onder eigen regie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. ISS zet zich al geruime tijd in voor inclusief werkgeverschap. De komende jaren krijgt dit een extra dimensie door een innovatief samenwerkingsmodel met Jobstap en Restart. Dit betekent echte banen bij echte werkgevers voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vrijdag 16 december jl. hebben we de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

ISS heeft de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een arbeidsbeperking binnen de facilitaire dienstverlening landelijk al op verschillende plekken geïmplementeerd bij verschillende opdrachtgevers, zowel in de publieke sector bij (semi)overheidsinstellingen als in de private sector.

Eigen regiemodel

Robert Oosting, manager HR Manager Sourcing & Change ISS: “Wanneer je succesvol wilt zijn als inclusief werkgever dan lukt dit alleen als je het ook echt zelf doet, bij voorkeur in eigen regie. Er werkt een groeiend aantal professionals bij ISS die dagelijks invulling geeft aan ons inclusief werkgeverschap. De begeleiding die wij medewerkers bieden, geven wij zoveel mogelijk vorm op de werkvloer met onze eigen – intrinsiek – gemotiveerde werkbegeleiders. Om ons hierbij professioneel te ondersteunen hebben we gezocht naar het beste wat de markt hierin biedt. In dit consortium hebben we in Jobstap en Restart nu krachtige partners gevonden op het gebied van coaching en opleiding van medewerkers die bij ons vanuit de Participatiewet komen werken.”

Participatie

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben vaak moeite een baan te vinden. Het gaat om mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap. Om zo veel mogelijk mensen te kunnen laten werken, hebben de overheid en werkgevers afspraken gemaakt over het creëren van nieuwe banen voor deze doelgroep.

Door mensen te laten participeren op de arbeidsmarkt in voor hun passende arbeid krijgen mensen die langs de kant stonden de mogelijkheid om weer mee te doen. Zo ontstaat voor hen de mogelijkheid om het verschil te maken. In hun eigen bestaan en op de werkvloer voor de klant waar ISS haar dienstverlening levert.

Praktische samenwerking

De deskundigheid betreffende de doelgroepen en regelgeving en de praktische manier van aanpakken maakt Jobstap en Restart voor ISS de juiste partijen om mee samen te werken. Jobstap is sinds kort aangesloten bij Social Enterprise NL. Social Enterprise NL is aanjager van de beweging van sociaal ondernemers: ondernemers die kiezen voor maatschappelijke waarde.

Dankzij het grote netwerk van Jobstap en Restart met het UWV, gemeenten en vele andere organisaties kunnen we als betrokken samenwerkingspartners snel, kort en praktisch verbindingen maken, adviseren en ondersteuning bieden. Door de samenwerking ontstaat er een landelijk aanbod van diensten: interne trainingen, coaching door een erkende coach voor medewerkers en werkbegeleiders, specialistische werving en selectie en andere specialistische diensten te behoeven van het verder professionaliseren en de Social Return dienstverlening van ISS Facility Services. Hierdoor leert ISS de doelgroep beter kennen en omgekeerd leren alle organisaties veel van elkaar zodat de samenwerking nog intenser en efficiënter wordt.

Inclusief werkgeverschap

Ton van Trienen, directeur Jobstap: “Door de werkbegeleiders te trainen en de kandidaten op de werkvloer te coachen, borgen we de voor ISS nieuwe kennis op de werkvloer. Zo wordt het in de toekomst alleen maar gemakkelijker voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om aan de slag te kunnen gaan. De wijze waarop ISS als werkgever inclusie omarmt is zeer inspirerend!”

Judith Steuten, accountmanager Restart vult aan: “Jobcoaching, kennis, expertise en een werkgever die mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans biedt. Dat is de krachtige samenwerking tussen Jobstap, Restart en ISS. Gezamenlijk zorgen we voor een echt inclusief werkgeverschap!”

Ondertekening samenwerking ISS, Restart, Jobstap

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top