skip to Main Content

Inspiratiebundel VNG over Inclusief Werkgeverschap

Vorige week is de nieuwe inspiratiebundel voor VNG gepubliceerd met als thema: Inclusief Werkgeverschap. Jobstap mocht hier een vanuit 20 jaar kennis & ervaring een bijdrage aan leveren. Zoals genoemd wordt in de bundel begeleiden wij diverse gemeenten in Nederland bij het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking. Wij vinden het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief te bieden. Onze methodiek is dan ook: op zoek gaan naar mogelijkheden en talenten, écht mee-ondernemen met organisaties en de juiste match creëren. Alleen zo komt er een passend dienstverband mét groeimogelijkheden voor zowel de werkgever als werknemer.

Inclusief werkgeverschap bij gemeenten

In deze inspiratiebundel lees je over welke hobbels je tegen kunt komen als werkgever, maar vooral ook hoe je over die hobbels heen kunt stappen. Hoe je de mensen in de organisatie motiveert (willen) en welke randvoorwaarden belangrijk zijn (kunnen). En natuurlijk hoe je aan de slag kunt gaan (doen). Laat je inspireren door ervaringsverhalen van collega’s uit andere gemeenten die je voorgingen op weg naar een inclusieve organisatie. En lees hoe zij steeds enthousiaster en actiever worden. Doe je voordeel met alle inspiratie, tips en goede voorbeelden.

Succesverhalen bij gemeenten

Gemeente Amersfoort wordt ook genoemd in de bundel en heeft een ambitie op het gebied van inclusief ondernemen.

“Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn ­nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor de stad.”

Werk maken van Inclusief Werkgeverschap?

Wil jouw gemeente ook aan de slag met inclusief werkgeverschap? Hoe geef je deze transitie het beste vorm? En hoe kun je dan meteen in het licht van social return het goede voorbeeld geven aan andere organisaties? In deze bundel staat veel praktijkinformatie beschreven en worden tools aangereikt. Interesse in een training? Of op zoek naar praktische ondersteuning, advies en begeleiding op de werkvloer? Onze ervaren inclusie-adviseurs en jobcoaches staan klaar.

Iedereen doet mee VNG

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top