skip to Main Content
Jobstap Inclusieprijs 2023

Genomineerde werkgevers Jobstap inclusieprijs 2023

Bij Stichting Jobstap gaan we samen aan het werk voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Zoveel potentiele werknemers staan aan de zijlijn en dat terwijl er een krapte heerst op de arbeidsmarkt. Iedere dag weer bouwen wij aan duurzame arbeidscontracten voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met partners zoals UWV en gemeenten door het land heen, signaleren we mogelijkheden en creëren we kansen. Maar zonder werkgevers die inclusief ondernemen en iedereen een plek bieden binnen hun organisatie, zou dit niet lukken.

Wij zijn ontzettend trots op de samenwerking met grote landelijke partners zoals ISS, Hogeschool Inholland, NS, DSM en Wageningen Universiteit en Research. Maar met de Jobstap Inclusieprijs willen we juist die MKB’er uitlichten die een voorbeeld vormt als het gaat over inclusief werkgeverschap. Wij nomineerden vier werkgevers uit ons netwerk en lichten hieronder toe waarom.

Genomineerden Jobstap Inclusieprijs 2023

1. Hét Bouwbedrijf

Wij bouwen, verbouwen en renoveren. Hét Bouwbedrijf is niet zomaar een bouwbedrijf. Wij zijn het typische voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de bouw. Hét Bouwbedrijf onderscheidt zich omdat wij werken met teams die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Wij geven deze mensen een kans om hun leven positief op de rit te krijgen. “Daar staan we voor en daar gaan we voor”. Daarom zeggen wij: Hét Bouwbedrijf: De basis voor een mooie toekomst.

Waarom verdient deze werkgever de inclusieprijs?

De eigenaar heeft een groot hart voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zo geeft hij ook vluchtelingen een kans. Hij neem geen mensen aan, maar biedt samen met de gemeente en het ROC in Bussum een kort opleidingstraject aan: Start Bouw & Techniek. Kandidaten volgen twee maanden een opleiding, vier maanden stage en vervolgens gaan ze op zoek naar een passende werkgever. Een van mijn dove kandidaten kreeg tijdens zijn stage al meteen een vast contract bij een bedrijf een andere kandidaat is in oktober gestart. Hét bouwbedrijf verdient met dit initiatief echt een pluim!” (Gineke de Witt, Jobstap bij Jobstap)

Bekijk de website: https://www.hetbouwbedrijf.nl/

2. Oostendorp Muziek

Met de grootste zorg repareren en reviseren onze vakmensen piano’s, keyboards, synthesizers en orgels in onze eigen werkplaats. U weet zeker: na behandeling door onze technische dienst is uw instrument weer als nieuw. Wij luisteren naar u en helpen u het instrument te kiezen dat het beste aansluit bij uw wensen. Ook na eventuele aankoop kunt u bij ons terecht zodat u nog jarenlang kunt genieten van uw instrument. Beleef muziek!

Waarom verdient deze werkgever de inclusieprijs?

Bij Oostendorp Muziek kijken ze naar de persoon en wat die wil leren. Iedereen krijgt de ruimte om zich in zijn of haar tempo te ontwikkelen. Lukt het even niet? Dan bespreken we samen wat er nodig is om het wél te laten lukken. Hier proberen collega’s onderling rekening mee te houden, zodat ze op een fijne manier samen blijven werken! Dit is belangrijker dan een eventuele diagnose. Iedereen kan zichzelf zijn en kijkt naar elkaar om! Het gevolg van deze cultuur is dat een werknemer zich volledig geaccepteerd voelt, in zijn kracht wordt gezet en zichzelf kan ontwikkelen.” (Rianne Scherpenzeel, jobcoach bij Jobstap)

Bekijk de website: https://www.oostendorp-muziek.nl/ 

3. De Reizende Man

Een geschikte locatie voor elk gezelschap! Een feest, een bruiloft, een dagje uit organiseren voor uw bedrijf, vrienden of familie? Wij hebben alles in huis om uw dag of feest compleet te verzorgen voor kleine en grote gezelschappen. De leukste activiteiten, lekker eten en altijd met Brabantse gezelligheid.

Waarom verdient deze werkgever de inclusieprijs?

Tonny Mastenbroek en Cees Kaboord runnen de dagbesteding De Reizende Man in Maarssen. Laatst werd de dagbesteding bezocht door een arbeidsdeskundige van UWV, de reactie zegt genoeg denk ik: “Wat een warm bad en wat een ongelofelijk betrokken en liefdevolle mensen. De betrokkenheid van kandidaat is intens en ik gun het deze kandidaat om het vrijwilligerswerk hier verder te voltooien.” (Petra Janssen, Jobcoach bij Jobstap)

Bekijk de website: https://www.reizendeman.nl/

4. Joustra Stoelverzorgers

Joustra Stoelverzorgers (her)stoffeert en onderhoudt projectmeubilair. Ons bedrijf heeft een duidelijk sociaal karakter. Enerzijds door stoelen een duurzaam leven te geven, anderzijds door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden om zich binnen het bedrijf te ontwikkelen en te ontplooien. Een sociale onderneming waar geld verdienen niet het hoofddoel is, maar slechts een middel om maatschappelijk doel te realiseren. Om te laten zien dat we over deskundige en goed opgeleide medewerkers beschikken, zijn we een Erkend Boris Leerbedrijf. Door onze medewerkers in eigen huis op te leiden, waarborgen we de kwaliteit van het werk.

Waarom verdient deze werkgever de inclusieprijs?

Bij deze werkgever heb ik nooit het idee/gevoel gehad, dat hij mijn klant lastig vond of vreemd vond. Deze werkgever oordeelt niet. Dit straalt hij uit naar zowel de leidinggevenden als andere collega’s. Er hangt een goede/prettige sfeer en er wordt niet geroddeld. Ik heb nooit het gevoel gehad dat hij werknemers als ‘lastig’ ervaart, hij denkt in mogelijkheden. Mijn kandidaat die hier werkt geeft aan: dat hij in zijn waarde wordt gelaten door werkgever en collega’s, er is vaak begrip voor lastige situaties en er wordt gekeken naar oplossingen, hij voelt zich gezien, iedereen behandelt elkaar als gelijkgestemden en het belangrijkste; je mag jezelf zijn.” (Carolien Kolk, Jobcoach bij Jobstap)

Bekijk de website: https://www.joustrastoelverzorgers.nl/

Breng jouw stem uit!

We vragen iedereen uit ons netwerk om mee te stemmen!
Wie verdient volgens jou de Jobstap Inclusieprijs 2023?
Breng jouw stem uit: https://forms.gle/PjFpPjooDyvdvMHZ6

In de week vóór kerst maken we de winnaar bekend! Blijf op de hoogte via onze website en LinkedIn. Volg je Stichting Jobstap al?

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top