skip to Main Content

Inclusief ondernemen is bruggen bouwen op alle niveaus

Onlangs verlengden Jobstap en ISS hun samenwerking voor onbepaalde tijd. Hierdoor ontstaat alle ruimte voor innovatieve oplossingen. Die verlenging is een logisch gevolg van de succesvolle samenwerking in de afgelopen drie jaar. In dit artikel gaan we in op de samenwerking en de resultaten.

Samenwerking jobcoaching Jobstap ISS
Van links naar rechts: Alwin en  Vincent van ISS en Margérite van Jobstap in Kade80

Marguérite Glaser, Vincent Folkers en Peter Vos leggen graag uit waaruit dat succes blijkt. Uiteraard op een plek waar Jobstap en ISS het verschil maken: een cateringlocatie van ISS. Midden in de dagelijkse praktijk van chefkok en werkbegeleider Vincent (ISS) vertellen Marguérite (Jobstap), Peter (ISS) en hij over de samenwerking, ontwikkelingen en voortgang.

Talent groeit door werk

Marguérite legt uit wat haar rol is als adviseur en coach bij Jobstap: “Ik bezoek de werklocaties van ISS om de werkbegeleiders en medewerkers te coachen als zij een ondersteuningsvraag hebben”. Peter Vos (manager Sociale Innovatie bij ISS) vult aan: “De samenwerking is zo krachtig, omdat beide partijen het belangrijk vinden om arbeid in te zetten als middel om mensen in hun talenten te laten groeien”.

Lokale context, landelijke dekking

Jobstap en ISS trekken gezamenlijk op om de medewerkers van ISS op te leiden tot werkbegeleider of regiolead inclusie. Peter licht toe: “ISS is in Nederland landelijk actief. Door de gefragmenteerde aanpak is afstemming het lastigste aspect. Daarom zoeken we als bovenregionale werkgever samenwerkingspartners die een landelijke dekking kunnen garanderen. In Jobstap vinden wij een partner die ons van Maastricht tot Den Helder kan adviseren en ondersteunen.”

Specifieke aandacht en oplossingen

Inclusief werkgeverschap vraagt om aandacht, op de juiste plek, op het juiste moment. Marguérite legt uit: “Ik identificeer en inventariseer de knelpunten binnen en buiten het werk dat kandidaten verrichten voor ISS. Dat kunnen dus ook knelpunten zijn die thuis, op school, door familie of vrienden ontstaan. Als de knelpunten voortkomen uit het werk, dan pak ik die bijvoorbeeld samen met Vincent op. Als knelpunten ontstaan door de sociale context, dan help ik de kandidaat naar de juiste hulpverlener of instantie.”

Korte lijnen en actiegericht

Vincent werkt als chefkok en werkbegeleider op de cateringlocaties Dok10 & Kade 80 bij Erasmus MC en ondervindt direct de effecten van een goede samenwerking. “Duurzaamheid in de dienstverlening is voor ons van groot belang. Persoonlijke aandacht van de adviseur, korte lijnen, doen wat je zegt en zeggen wat je doet”, zegt Vincent. “We maken een baan bestendig door groei en ontwikkeling en door werk dat de economische zelfstandigheid bevordert”.

Originele bron: ISS

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top