skip to Main Content

In gesprek met Wichert van den Brink

Wichert begon een paar maanden terug in zijn nieuwe functie: adviseur bij Talent Inclusief. Hij adviseert en ondersteunt werkgevers bij het vormgeven en uitvoeren van hun inclusiebeleid. Lees hier zijn vorige blog.

Zo, hoe gaat het nu bij Talent Inclusief?

Hij vertelt: “Het was een hele natuurlijke overgang. Ik doe wat ik altijd al erbij deed, maar kan me er nu volledig op focussen. Wat ik het leuke vind aan deze baan is dat we vaak aan de tekentafel starten met werkgevers. We maken van de Participatiewet en banenquotum een leuk creatief proces. Ik zie werkgevers steeds enthousiaster worden, naarmate ze de mogelijkheden gaan inzien. Wat ze in eerste instantie als verplichting ervaren, zien ze al snel als kans.”

Wat houdt je allemaal bezig?

Samenwerking met Universiteit van Wageningen

“Bij de Wageningen University en Research (WUR) gingen we aan de slag met het vormgeven van een businesscase en beleidsplan. Ze wilden structureel invulling geven aan de Participatiewet. De HR manager van de universiteit was super gemotiveerd en enthousiast, maar hoe breng je het vervolgens over de bühne bij de Raad van Bestuur? Om draagvlak te creëren gingen we aan de slag met een cijfermatige onderbouwing van ons plan. We presenteerden dit plan samen voor de Raad van Bestuur en……kregen groen licht voor de uitvoering!

Structureel invulling geven aan de Participatiewet

Ondertussen heeft de WUR een leerwerkcentrum opgezet van waaruit ze structureel invulling geven aan de Participatiewet. Er is sinds kort een team samengesteld dat alle processen begeleidt. Kandidaten die hier instromen kunnen daar werkervaring opdoen en vervolgens doorstromen naar een baan bij de universiteit. Dit doen zij onder begeleiding van een arbeidscoach van Jobstap. Vanuit Talent Inclusief kunnen, in samenwerking met andere Jobstap labels, zoals Jobstap Educatyf, naast adviseurs ook coaches en trainers worden ingevlogen. Dat is het handige aan Jobstap Groep, met alle verschillende labels en specialisaties: landelijk snel verbindingen leggen en schakelen richting een oplossing. Hoe de rest van het traject er precies uit gaat zien brengen we in een volgende blog naar voren!

Inzicht in kosten en baten

“We krijgen vaak de vraag: ‘kunnen jullie ons ondersteunen bij het opstellen van een businesscase, zodat we structureel invulling geven aan de Participatiewet?’ We gaan hier graag samen met een werkgever mee aan de slag en maken inzichtelijk wat de kosten en baten zijn. Hoeveel kost iemand uit de doelgroep, in vergelijking met een ‘reguliere’ medewerker? We zoomen in op de voordelen van medewerkers uit de doelgroep voor de organisatie: verhoogde productiviteit, verlaagd ziekteverzuim en optimale benutting van arbeidspotentieel. Een greep uit de verzameling! En dat allemaal náást dat je als werkgever makkelijker voldoet aan de SROI-verplichting en positief bijdraagt aan de maatschappij.”

Trainer bij Jobstap Educatyf

Ook in gesprek over structurele invulling van de Participatiewet?

Neem contact met ons op via www.talentinclusief.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top