skip to Main Content

Goede personeelsovergang in DierenPark Amersfoort

Jobstap-DierenPark-Amersfoort-coaches

Al sinds 2001 werken er bij DierenPark Amersfoort mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit gaat erg goed, mede dankzij professionele begeleiding. Door het plotselinge vertrek van een begeleider benaderde DierenPark Amersfoort Jobstap. Jobstap begeleidde de groep drie maanden, zodat er rustig naar een nieuwe medewerker kon worden gezocht. En met succes.

Tijdelijke oplossing via Jobstap

Edwin van der Pol, arbeidscoach bij Jobstap, vertelt over deze bijzondere samenwerking. Edwin: “In de kerstvakantie werd Jobstap door DierenPark Amersfoort benaderd. Ze wisten toen net dat de vaste begeleider van de groep per 1 februari weg zou gaan. Er moest dus snel wat voor de groep geregeld worden.”

Fiet Verdonck, HR-manager DierenPark Amersfoort: “Ondanks dat het kerstvakantie was, kwam er meteen iemand van Jobstap langs om met ons mee te denken. Zo kwamen we tot de oplossing om via hen tijdelijk twee arbeidscoaches in te huren, Edwin en Theo. In de tussentijd konden wij rustig op zoek naar een goede opvolger.”

Ontwikkelen

Edwin: “Voor deze groep medewerkers is structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid belangrijk. We vinden het dan ook goed om te zien dat een werkgever zoals DierenPark Amersfoort het belangrijk vindt om de overgang goed te regelen. Voor ons als arbeidscoaches is het ook nog eens een unieke werklocatie. In dierenparkkleding zijn we samen met de medewerkers de hele dag in touw geweest. Bijvoorbeeld om het eten voor de dieren voor te bereiden. Dit moet allemaal gesneden en gewogen worden.”

Goed besluit

Fiet: “Het was een goede inschatting van Jobstap om Edwin en Theo naar ons toe te sturen. Zij hebben de goede bagage om er snel achter te komen wat ze moesten doen om de boel draaiende te houden. Het was een goed besluit om hen de groep tijdelijk te laten begeleiden. Voor de groep is het belangrijk dat er iemand voor hen is die ze vertrouwen en waar ze op af kunnen stappen. Theo en Edwin weten hoe ze dit aan moesten pakken.”

Nieuwe medewerker gevonden

Edwin: “Inmiddels heeft DierenPark Amersfoort een nieuwe medewerker gevonden die de groep begeleidt. Dat is mooi. Wij hebben hem ingewerkt en voor een goede overdracht gezorgd. Het was leuk om te horen dat hij direct aangaf een rustige groep te hebben aangetroffen.

Midden in de maatschappij

Fiet: “Als dierenpark staan wij midden in de maatschappij en vinden het niet meer dan normaal dat we als werkgever mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook kansen geven binnen onze organisatie. We hopen nog jaren op deze manier verder te gaan.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top