skip to Main Content

Florians Werkfit Verhaal: werkgever met begrip, kandidaat met groeispurt en jobcoach die verbinding legt.

Het Werkfit traject van Florian

Florian kwam in 2016 vanuit het VSO bij Jobstap in een Werkfit traject. Hij had destijds een werkervaringsplek bij een logistiek bedrijf, waar hij helaas geen contract kon krijgen. We vonden een ander leuk bedrijf voor hem: een dat gezonde crackers maakt, waar Florian hielp de crackers te verpakken. Zijn situatie was best ingewikkeld: hij had een indicatie Wajong 2015, terwijl hij eigenlijk thuishoorde in de sociale werkvoorziening (WSW). Zijn enige andere optie was dagbesteding, maar daarin zou hij niet voldoende uitdaging vinden.

Werkfit aan de slag bij AlleKabels

Nadat Florian werkervaring had opgedaan in de crackerbusiness stapte hij weer over naar de logistieke branche. Hij vond zijn plek bij AlleKabels: een logistiek bedrijf dat spullen inkoopt en weer verkoopt via webshops. Het is Florians taak om orders te picken en inpakken. Zijn werkgever waardeert zijn talent én heeft veel begrip voor zijn beperkingen. Zo heeft Florian best moeite met veranderingen. Wanneer het bedrijf leuke uitjes organiseert, checkt Florians werkgever daarom altijd even bij diens ouders of het uitkomt en of het gaat lukken met vervoer. Daarna communiceert hij het uitje pas richting andere collega’s.  

Werkfit aan het werk bij AlleKabels in de logistiek

Groeispurt op de werkvloer

Toen Florian net begon bij AlleKabels durfde hij bijna niks te zeggen tegen collega’s en zijn werkgever. Zijn moeder bracht hem nog naar het werk. Ondertussen, na veel oefenen, komt hij zelfstandig op de fiets naar werk. Ook vraagt hij tegenwoordig zelf verlof aan en kletst hij met collega’s. Het allermooiste: hij krijgt alweer z’n tweede contract en zit de komende 2 jaar gebakken! Bij AlleKabels ontdekte Florian dat hij goed is met cijfers: tussen zo’n 300 dozen herkent hij direct het juiste doosnummer. In zijn werk houdt hij een goed tempo, ondanks dat hij langzamer loopt dan veel collega’s. Zijn arbeidscoach Cindy Brull geeft aan: “hij is enorm gegroeid, durft zelfs nieuwe ideeën voor het bedrijf te uiten.”

Werkfit blijven tijdens Corona

Vanaf de start van de coronacrisis is het bij AlleKabels super druk geweest. Ook waren en veel veranderingen: andere werktijden (Florian moest veel eerder opstaan), een nieuwe werklocatie (1 km verderop) en uiteindelijk zelfs met het hele bedrijf verhuizen naar een andere stad. Dit laatste betekende voor Florian dat hij niet meer op de fiets naar zijn werk kon. Samen met jobcoach Cindy oefende hij het nieuwe reistraject per OV. Wat positief opviel de afgelopen tijd is dat het Florian normaal gesproken een half jaar kost om zich aan te passen, waar hem dit nu is gelukt in 1,5 maand tijd. Van zijn werkgever kreeg hij de ruimte om de kat uit de boom te kijken, zodat hij rustig kon wennen aan de nieuwe werksituatie.

Als Florian geen kans had gekregen bij AlleKabels, was hij waarschijnlijk in de dagbesteding terechtgekomen. Dan zit hij hier toch een stuk beter op zijn plek!

“Hij is enorm gegroeid, durft zelfs nieuwe ideeën te uiten voor het bedrijf!”

Cindy Brull, Jobcoach bij Jobstap

Wat kan jij betekenen?

Wil jij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven om mee te doen? Neem voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden contact op via info@jobstap.nl of 026-33 97 520.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top