skip to Main Content

"PRETTIG WANNEER WE SLAGEN IEMAND AAN HET WERK TE HOUDEN"

Ron Pot is eigenaar van het bedrijf TipPoint Trading. Het bedrijf verkoopt auto-onderdelen aan de zakelijke markt. Het bedrijf groeit hard en heeft inmiddels zo’n 15 mensen in dienst, waaronder een aantal met een Wajong-achtergrond.

Geschikte kandidaat

“Voordat ik met Jobstap in contact kwam, had ik al een paar mensen die wat minder begaafd zijn in dienst via een andere organisatie. Omdat ik mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag een kans wil bieden maar voor bepaalde taken wel een iets hoger niveau nodig had, kwam ik zo’n 2,5 jaar geleden bij Jobstap terecht. Ik was op zoek naar een kandidaat voor assemblagewerk. Het UWV verwees mij naar Jobstap. Zij hadden inderdaad een geschikte kandidaat.”

“Je moet mensen inzetten op waar ze goed in zijn. Iemand die autistisch is, kun je bijvoorbeeld goed in een magazijn laten werken. Ze zien details,  werken systematisch en houden de voorraadaantallen goed bij. De structuur en herhalende handelingen vinden zij juist prettig.”

Motiverend

“Als ondernemer vind ik het fijn als mensen het naar hun zin hebben op hun werkplek. Voor mijzelf is het ook motiverend als iemand zijn plekje in de maatschappij vindt. Het is prettig wanneer we er met z’n allen (collega’s, arbeidscoach, werknemer) in geslaagd zijn om iemand iedere dag aan het werk te houden.”

“Wanneer je iemand kunt sturen om zijn ambities te volgen, te prikkelen en hun passie aan kunt wakkeren, dan krijg je daar veel energie voor terug. Daarnaast probeer ik ook verder te kijken wat mogelijk is, bijvoorbeeld het volgen van een opleiding als dat nodig is.”

In je kracht staan

“Hoe meer iemand in zijn eigen kracht staat, hoe meer zelfvertrouwen hij krijgt en des te beter hij zijn werk kan doen. Met gemotiveerde mensen binnen het bedrijf loopt alles een stuk makkelijker. Ik probeer mijn medewerkers emotioneel eigenaar van het bedrijf te maken. Zo motiveer ik ze om er wat van te maken. Ik geef ze ook inspraak. Wat kan er bijvoorbeeld efficiënter? Hoe kunnen we als bedrijf een stap vooruit maken?”

Jobcoaching

“Ik heb inmiddels via Jobstap al meerdere goede medewerkers gehad. Sinds het begin van het jaar zijn er weer twee nieuwe medewerkers gestart die door Jobstap gecoacht worden. Iedere week komt de arbeidscoach op bezoek en samen met de medewerker bespreken we hoe het gaat en waar aan gewerkt moet worden. Zo kan een medewerker zich goed ontwikkelen.”

Back To Top