skip to Main Content

“SAMEN INVESTEREN IN MENSEN”

De Provincie Gelderland vindt het als overheidsinstelling belangrijk om te investeren in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Toen Jobstap het CV van Tamara toestuurde, mocht ze op gesprek komen.

Annette Poels, adviseur P&O: “Via Jobstap kregen wij het CV van Tamara toegestuurd. Als werkgever zijn wij al actief om participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen onze organisatie mogelijk te maken. Het profiel van Tamara vonden we erg interessant en reden om kennis met haar te maken.

Talenten Tamara

Het kennismakingsgesprek ging erg goed. We hadden direct een leuke klik. In het oriënterende gesprek vertel ik altijd veel over de organisatie, omdat het werk van de Provincie Gelderland niet zo bekend is. Ook hebben we besproken wat Tamara leuk vindt, wat haar interesses zijn en haar talenten. Waar kunnen we Tamara het beste op inzetten?

Tamara gaf aan dat ze het liefst iets met cijfers zou willen doen. Op de financiële afdeling hadden we op dat moment geen mogelijkheid om Tamara te plaatsen. Maar bij de afdeling P&O hadden we wel werk.

Middag proefdraaien

Om haar een idee van het werk te geven op de afdeling P&O, hebben we haar gevraagd een middag te komen proefdraaien. Ze kon die middag met 3 medewerkers meekijken om een beeld te vormen en sfeer te proeven. Die middag beviel Tamara en ons goed. We zijn daarom gestart met een proefplaatsing van 2 maanden.

Uitgevallen door ziekte

Na 2 werkdagen werd Tamara echter ziek en werd ze in het ziekenhuis opgenomen. Als werkgever baal je natuurlijk dat dit zo snel gebeurt, maar op voorhand wisten we dat dit kon gebeuren en dat we Tamara dan voor een wat langere periode kwijt waren. We hebben goed contact met elkaar gehouden over het herstel. Voor ons was het logisch dat Tamara gewoon terug kon komen en haar proefplaatsing voort kon zetten.

Vinger aan de pols

Als werkgever vindt de Provincie Gelderland flexibiliteit, ontwikkeling en ruimte geven belangrijk. We houden bij Tamara een vinger aan de pols. Regelmatig bespreken we of alles goed gaat (werkinhoudelijk en persoonlijk). We vinden het belangrijk om die aansluiting te houden. Wat hebben wij nodig en wat heeft Tamara nodig? Want wat goed voor haar is, is goed voor ons.

Het verhaal van Tamara is een succesverhaal. We houden bewust goede aansluiting met elkaar. Daarnaast is Tamara een fijne collega en hebben we een goede connectie. Het is fijn dat Tamara er is!

Lees de ervaring van werknemer Tamara hier.

Back To Top