skip to Main Content

"PRETTIG EN LAAGDREMPELIG EXPERTISE BIEDEN"

Het Prinses Máxima Centrum heeft een aparte polikliniek voor overlevenden van kinderkanker waar speciale aandacht is voor late effecten van een behandeling: de LATER-poli.

“Bij patienten met niet-aangeboren hersenletsel (bijvoorbeeld als gevolg van een hersentumor) bestaat een grote behoefte aan begeleiding op gebied van opleiding en werk. Jobstap en Effectyf bieden onze patiënten op een hele prettige en laagdrempelige manier de expertise die ze nodig hebben en verdienen!”

– Judith de Bont, kinderneuroloog LATER-poli

Kinderkanker en late gevolgen

Wanneer je in je jeugd kanker hebt gehad en hiertegen behandeld bent, kun je als volwassene de late effecten van de behandeling merken. Ongeveer zeventig procent van alle overlevenden van kinderkanker heeft gezondheidsproblemen, ook wel bekend als het ‘chemobrein’. Niet iedereen krijgt klachten. Dit is afhankelijk van de soort kanker en behandeling die je hebt gehad.

Waar kun je last van krijgen?

De gezondheidsproblemen die je kunt ervaren na kanker en een kankerbehandeling als kind variëren. Het kan voorkomen dat je weinig energie hebt en je vaak vermoeid voelt. Ook problemen met je geheugen zijn een bekend gevolg. Misschien heb je concentratieproblemen en ben je gevoelig voor prikkels. Zulke klachten kunnen behoorlijk parten spelen in je dagelijks leven. Ook op het werk kunnen ze voor problemen zorgen.

Wat kun je doen?

Als het je niet lukt om (geschikt) werk te vinden of te behouden, kan het handig zijn hier extra hulp voor aan te vragen. Het kan slim zijn om te onderzoeken of je kunt worden opgenomen in het doelgroepenregister, waardoor je extra ondersteuning krijgt in je werk van bijvoorbeeld een jobcoach. Het doelgroepregister is een register waarin mensen staan die vallen onder de doelgroep van de Banenafspraak. De Banenafspraak is een afspraak tussen het kabinet en werkgevers om te zorgen voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit zijn mensen die moeilijk werk vinden of behouden door bijvoorbeeld een ziekte of handicap. UWV beheert het doelgroepregister. 
Lees hier verder over jouw mogelijkheden

Neem contact op met Jobstap

Denk je dat de problemen die je ervaart op je werk met kanker uit je jeugd te maken hebben? Wil je meer informatie over inschrijving in het doelgroepenregister? Zoek je begeleiding om aan het werk te gaan of tijdens je werk? Of kunnen we je op een andere manier helpen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Je mag ons altijd jouw situatie voorleggen zodat wij mee kunnen denken over jouw mogelijkheden. Wij helpen je graag op weg!

Download de flyer met onze dienstverlening

Lees hier ervaringen van andere relaties

Back To Top