skip to Main Content

"STRUCTURELE INVULLING BANENAFSPRAAK"

Samen arbeidsplaatsen creëren

Om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een duurzame arbeidsplaats te bieden, gingen Hogeschool Inholland en Social Enterprise Jobstap drie jaar geleden de samenwerking aan. Inmiddels zijn er zo’n 25 nieuwe collega’s aan het werk op verschillende Inholland-vestigingen en worden er meer arbeidsplaatsen gecreëerd.

Structureel invulling geven aan wet Banenafspraak

Het in dienst nemen van werknemers uit de doelgroep leidt onder meer tot diversiteit op de werkvloer. Reden genoeg om deze innovatieve samenwerking te verlengen. Met de samenwerking, die nu voor een jaar wordt verlengd, geven Inholland en Jobstap structureel invulling aan de Wet Banenafspraak.

Commitment binnen de hogeschool

Vanuit het Mobiliteit Centrum van Inholland, verantwoordelijk voor de coördinatie en dus de plaatsing van collega’s uit de doelgroep, ziet mobiliteitsadviseur Ronald Paalvast hoeveel commitment er is binnen de hogeschool. Ronald: “Uiteindelijk is het samenspel tussen medewerker, werkbegeleider en jobcoach de succesfactor! Daarnaast sturen wij aan op een goede match aan de voorkant van het proces. Vanaf de eerste kennismaking is de jobcoach betrokken bij de sollicitant. Daarbij kent de jobcoach de afdeling waar de medewerker komt te werken goed.”

 Toekomstperspectief

In de komende periode willen Jobstap en Inholland de nieuwe werkrelaties bestendigen en verduurzamen. Het streven is om acht extra banen te creëren per jaar, wat betekent dat er in 2022 maar liefst 48 mensen uit de doelgroep aan de slag zijn bij Inholland.

Lees de ervaring van werknemer Eric hier.

Back To Top