skip to Main Content

"WE ZIJN HEEL TEVREDEN"

In 2007 startte de eerste Wajonger in de keuken van Hotel De Bilderberg. Sinds die tijd heeft er altijd wel een kandidaat van Jobstap in de keuken gewerkt. In 2015 kon Hotel De Bilderberg meer functies aan Wajongers aanbieden. Momenteel werken er 5 Wajongers. Ook bij drie andere locaties van Bilderberg (Hotel Klein Zwitserland, Hotel De Buunderkamp en Hotel Wolfheze) werken mensen uit het Doelgroepregister die door arbeidscoach Henriëtte Buis begeleid worden.

Vacatures

General manager Janneke van Beuzekom van Hotel De Bilderberg: “In 2015 kwamen er bij ons hotel een aantal vacatures vrij waarvan ik dacht: dit zou wel eens voor Wajongers geschikt kunnen zijn. Bijvoorbeeld de functie algemeen medewerker, met onder andere chauffeurswerkzaamheden. Samen met Hotel Klein Zwitserland, Hotel De Buunderkamp en Hotel Wolfheze hebben wij een speciaal fietsarrangement, waarbij de gasten van hotel naar hotel fietsen. Wij zorgen daarbij voor het bagagetransport. Omdat we dit arrangement 7 dagen per week aanbieden, ontstonden er direct 2 vacatures.”

“Naast 2 jongens in de keuken hebben we nu ook iemand in dienst op de afdeling Conferentie. Zij houdt de koffiecorners bij de vergaderruimte schoon en aangevuld, ze dekt de tafels in en zorgt er voor dat de vergaderruimte netjes blijft.”

Positieve uitwerking

“Ik vind dat onze Wajong-collega’s een positieve uitwerking op de sfeer in het hotel en bij collega’s onderling hebben. Daarnaast vind ik dat je iedereen een kans moet geven. De collega’s functioneren heel goed en hebben het naar hun zin. Inmiddels heeft een van de heren een vast contract gekregen en is zelfs medewerker van het kwartaal geweest.”

Handige tussenpartij

“Voor ons is het handig dat Jobstap de werving, matching en coaching op zich neemt. Arbeidscoach Henriëtte neemt ons bijvoorbeeld administratief werk uit handen die nodig is om iemand te laten starten. Ook kunnen we met vragen bij haar terecht. Gaandeweg pikken we zelf op hoe we het beste met de doelgroep om kunnen gaan.”

“Ook de kandidaten zelf vinden het prettig dat ze bij Henriëtte terecht kunnen; iemand die er echt voor hun is. Daarnaast kan zij ook eventuele privéproblemen naar ons vertalen als deze van invloed op het werk zijn en ons adviseren hoe we hier vervolgens het beste mee om kunnen gaan.”

Geschikte kandidaat

“Als we een vacature hebben, benaderen we Henriëtte met de vraag of ze een geschikte kandidaat kent. Maar andersom benadert Henriëtte ons ook zelf, wanneer ze een passende kandidaat voor ons heeft. Ik vind het prettig dat Jobstap goed contact heeft met het Werkgeversservicepunt (WSP) wat betreft de matching van kandidaten. Het WSP heeft door het doelgroepregister een groot bestand van mogelijke kandidaten. Het is fijn dat het belang van de juiste kandidaat voorop staat.”

Back To Top