skip to Main Content

“AL JAREN INTENSIEVE SAMENWERKING”

De Hogeschool Utrecht werkt al een aantal jaren vrij intensief samen met Jobstap om de participatie van mensen met een arbeidsbeperking binnen de HU te vergroten.

Mariken Kuppens, HR Beleidsadviseur HU: “Deze samenwerking begon met een ‘bedrijfsscan’ die Jobstap voor de HU heeft uitgevoerd. In diverse interviews hebben zij samen met onze leidinggevenden de bedrijfsprocessen geanalyseerd en mogelijk passende werkzaamheden voor de doelgroep verkend. De interviews hadden daarnaast als doel om het draagvlak en enthousiasme onder de HU leidinggevenden te vergroten. Dit is zeker gelukt!

Plekje binnen HU gevonden

De bedrijfsscan heeft geleid tot acht concrete vacatures, waarvoor Jobstap geschikte kandidaten wist te vinden. Vrijwel al deze plaatsingen zijn duurzaam gebleken. Het is prachtig om te zien dat deze medewerkers echt hun plekje binnen de HU hebben gevonden, onderdeel zijn van een team en toegevoegde waarde hebben. Deze successen hebben vervolgens weer tot nieuwe vacatures en plaatsingen geleid.

Belangrijke sparringspartner

Jobstap is voor de HU ook een belangrijke sparring partner en adviseur, zowel voor beleidsmatige als meer operationele kwesties. Zij kennen onze organisatie inmiddels goed, weten wat er speelt. De lijntjes zijn kort en we hebben met een beperkt aantal, inmiddels vertrouwde ‘gezichten’ (jobcoaches) te maken. Dit werkt voor ons heel prettig.”

Lees de ervaring van werknemer Marlijn hier.

De HU maakt werk van arbeidsparticipatie

Back To Top