skip to Main Content

"ONS ICT TALENT KOMT VAN DE BUREN"

Een informeel gesprek tussen Jobstap en Datadigest leidde tot..

Ongeveer een jaar geleden ontstond er een informeel gesprek tussen jobcoach Joyce Wick van Jobstap en Rianne Leeuwenkamp (verantwoordelijk voor personeelszaken) van Datadigest. Rianne gaf aan dat ze een mooie ontwikkeling aan het doormaken waren en altijd goede mensen konden gebruiken. Joyce gaf aan dat Jobstap met name mensen bemiddelt naar passend werk. Niet lang daarna kon David op gesprek komen voor de functie van junior IT medewerker.

David

David is buitengewoon slim, daarnaast heeft hij PDD-NOS, dit is een bepaalde vorm van autisme. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij niet op de gebruikelijke manier paste in het schoolsysteem en zijn eigen route heeft moeten uitvinden. Op 18 jarige leeftijd kwam hij in de WIA terecht zonder diploma’s. Bemiddeling door Jobcoach bracht hem bij Jobstap.

David voelt zich als een vis in het water bij Datadigest. Waar zijn speciale eigenschappen ooit reden waren voor missverstanden en uitval is het nu een gewaardeerde eigenschap. Met hyperfocus in een uitdaging kunnen duiken levert vaak goede oplossingen op. Zijn eigen interesse gaat met name uit naar de specialisatie van cyber security.

Stephan

Niet lang nadat David bij ons aan de slag was gegaan stelde Joyce een nieuwe kandidaat voor: Stephan. Ook hij heeft een bepaalde vorm van autisme en legde zijn schoolcarrière op een eigen manier af. Na verschillende wisselingen van opleiding ging hij MBO ICT studeren. Met name leren in de praktijk werkt goed voor Stephan. Na een succesvolle stage in Hongarije slaagde hij als een van de weinigen cum lade voor zijn eindexamen. Ook Stephan werkt nu als junior IT medewerker.

David en Stephan zijn inmiddels gewaardeerde werknemers van Datadigest. Joyce zorgt periodiek voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Niet alleen op het gebied van vragen over het werk maar ook over persoonlijke omstandigheden. Dit zorgt ervoor dat onrust of afleiding vroegtijdig wordt opgemerkt en aangepakt.

Jobstap is erg blij met partners als Datadigest, die zich inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt en betere samenleving door aan de slag te gaan met inclusief werkgeverschap. Ze bieden íedereen een kans op de arbeidsmarkt. Samen aan het werk!

Lees hier ervaringen van andere opdrachtgevers

Back To Top