skip to Main Content

“IK HEB WEER ENERGIE VOOR NIEUWE DINGEN”

Marlijn Oudejans is administratief medewerkster. Ze werkt momenteel bij de Hogeschool Utrecht aan het Instituut voor Gebaren, Taal en Dovenstudiess, waar ze erg op haar plek zit. Hiervoor heeft ze binnen de HU op verschillende afdelingen gewerkt en kwam ze op een gegeven moment in een kantoortuin met tachtig werkplekken terecht. Niet helemaal haar ding, dus het was even zoeken, samen met haar leidinggevenden en coach Petra Janssen van Jobstap, tot ze haar werkplezier terugvond.

‘Ik hou niet van hokjesdenken’

Marlijn: “Ja, ik heb autisme, maar bovenal: ik ben een normaal persoon. Ik heb misschien wat meer krasjes dan andere mensen, maar dat wil niet zeggen dat ik niet kan werken.”

“Ik ben trager dan veel andere mensen. Vergelijk het met afstand. De een legt vijf kilometer af via de snelweg. De ander – en dat ben ik – gaat via een berglandschap met heel veel haarspeldbochten. Dan kom je later aan. Vandaar dat ik vaak even stil ben voordat ik reageer. Niet omdat ik het niet weet, maar omdat de informatie nog niet daar is, waar het moet zijn.”

“Ik woon sinds twee jaar zelfstandig in Leusden. Ik werk 28 uur per week op de Hogeschool Utrecht. Een fulltime baan kost mij teveel energie. In het weekend ben ik samen met mijn vriend. Dan doen we leuke dingen en rust ik uit. Hoeveel hulp ik nodig heb? Dat wisselt. Ik heb hulp in het huishouden en Petra, mijn jobcoach, helpt mij bij mijn werk.”

Een rustige werkplek

“Ik ben administratief medewerkster. In de rustige periodes was mijn vorige werk nogal saai en eentonig. Met hulp van mijn jobcoach Petra is het gelukkig gelukt om tijdelijk op een andere afdeling te werken. Ik werkte eerder in een kantoortuin met tachtig werkplekken. Hier is het veel rustiger.”

“Ik krijg ook weer energie voor nieuwe dingen. Mijn vriend is doof en ik zou heel graag een opfriscursus gebarentaal willen doen. Ik hoop dat dit vanuit het opleidingsbudget goedgekeurd wordt.”

Lees de ervaring van Hogeschool Utrecht hier.

Back To Top