skip to Main Content

Eerste groepsles WerkfitBeweegtraject

Het WerkfitBeweegtraject is hét beweeg- en vitaliteitsprogramma dat mensen met een arbeidsbeperking of met afstand tot de arbeidsmarkt helpt om de stap naar duurzame inzetbaarheid te verkleinen. Het allereerste traject startte eind oktober j.l. Hoe ging dat?

WerkfitBeweegtraject Jobstap, Sprong Arbeidsvitaliteit en Formupgrade.
De eerste groep kandidaten tijdens hun ontmoeting eind oktober 2019

Hoe verliep de eerste groepsles?

Bart Kobessen (projectcoördinator) van Sprong Arbeidsvitaliteit vertelt: “We zijn gestart met 6 deelnemers en verwachten de komende tijd nog wat instromers bij het WerkfitBeweegtraject 2019. De eerste dag samen draaide echt om kennismaking, teamvorming en een vooruitblik: ‘hoe gaat het komend halfjaar eruit zien?’ Zoals je op de foto ziet zaten we comfortabel op skippyballen en kreeg iedereen een welkomstpakketje.  Als je net zo’n nieuwe groep ontmoet, is het prettig om snel iedereens naam te kennen. Daarom begonnen we met een namenspel. We hebben ook om ons heen gekeken: ‘welke apparaten staan hier in het beweegcentrum & wat kun je ermee?’ We hebben wat kleine beweegoefeningen gedaan, waarbij iedereen op zijn eigen niveau kon meedoen. Dit laatste vind ik heel belangrijk en het was mooi om te zien hoe alle deelnemers met elkaar omgingen. Open, hulpvaardig en prettig. Aan het eind van de dag dacht ik: ‘dat was een succesvolle kennismaking!’ Ik heb iedereen zien lachen en ontspannen, ondanks dat dit voor de meesten een hele stap is.”

Jobstap, Sprong Arbeidsvitaliteit en Formupgrade

Jobstap, Formupgrade en Sprong Arbeidsvitaliteit slaan de handen ineen in het WerkfitBeweegtraject: leefstijl, beweging én coaching op werknemersvaardigheden. Dit programma is ontstaan vanuit de overtuiging dat een beweeg-en vitaliteitsprogramma helpt om de slagingskans te vergroten op (re-)integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van sport en bewegen ga je aan de slag met persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top