skip to Main Content

Danny’s traject Naar Werk

Danny op de werkvloer

Niet zeuren, maar doorgaan

Toen ik 25 jaar was, werkte ik als asbestsaneerder. Er heerste een ‘niet-zeuren-maar-doorwerken-mentaliteit’, die niet bij mij past. Ik zat niet op m’n plek. Ik ging over mijn grenzen heen: werken, slapen, vergeten te eten. Overleven. Ik kreeg last van burn-out-klachten. Toen het contract afliep, zijn we met elkaar gestopt.

In de knoop

Ik zat in de knoop. Wist niet goed wat ik wilde. Ik kwam in de ziektewet terecht. Vanaf dat moment kwamen er allerlei dingen aan het licht. Zo bleek ik een ontwikkelingsachterstand te hebben. Toen ik dat voor het eerst hoorde dacht ik: ‘what the fuck, waar hebben ze het over?’ Alles kwam ter sprake: mijn jeugd, familie, school, werk. We hebben zelfs mijn schoolrapporten bekeken! Daarna vielen dingen meer op z’n plek. Ik bleek ook een motorische achterstand te hebben.

Naar Werk!

Na twee jaar ziektewet was ik weer toe aan de stap richting werk! Ik besprak dit met de gemeente en UWV en via hen kreeg ik een jobcoach toegewezen: Saskia Stoop van Jobstap! Het klikte meteen. Zij heeft mij geholpen met een registratie in het doelgroepenregister. Maar waar kon ik aan de slag? We vonden Global Furniture in Elst. Mijn passie voor auto’s (nee, niet meubels) is groot: ik ga naar auto-events en herken bij de oudere type auto’s meteen het merk en bouwjaar. Bij Global Furniture kon ik aan de slag als bezorger. Autorijden dus!

Al snel kwam ik erachter dat de baan als bezorger toch niet helemaal bij me paste. Samen met Saskia onderzocht ik wat wél bij me past. Wat daar uit kwam? Toch iets met auto’s: autoschade herstellen. Toevallig had een kennis van mij daar een bedrijf in. Ik liep een dagje mee en bleef de rest van het jaar. Helaas is het bedrijf door de coronacrisis failliet gegaan.  


Saskia Stoop Jobstap

Ik ken Danny inmiddels 2 jaar en bewonder hem echt voor zijn positieve levenshouding en doorzettingsvermogen! Hij toont te allen tijde goede inzet. Toen hem een BBL-opleiding beloofd was, die niet doorging vanwege het faillissement, liet hij zich niet uit het veld slaan. Hij werkte keurig door, tot op kerstavond. Dat typeert Danny!

Saskia Stoop, arbeidscoach

“Ik ben niet van de bouw”

Sinds januari 2021 werk ik bij een bouwbedrijf in Doetinchem. Ik werk mee aan diverse projecten: rookmelders plaatsen, dakgoten schoonmaken, tiny houses bouwen. Ik heb ook geleerd hoe ik keukens moet plaatsen! Grappig, ik zei vroeger altijd: ‘ik ben niet van de bouw. Van dat harde, lompe werk.’ Gisteren is mijn contract met een jaar verlengd! Ik heb aangegeven dat ik wel een cursus of opleiding in de richting van elektrotechniek wil doen. Zodat ik breder inzetbaar ben. Nou, daar waren ze heel positief over!

Vertrouwen in mijn jobcoach

Op werk vind ik het lastig om vragen te stellen. Bijvoorbeeld over mijn loonstrook of contract. Daar helpt Saskia me bij. Mijn contract hebben we samen doorgenomen, voordat ik tekende. We bespreken ook lastige situaties op het werk. Als coach vind ik haar geweldig: ze helpt me met dingen, maar we kunnen ook gek doen en met elkaar lachen. Ik vind het vertrouwen en die persoonlijke band heel belangrijk.

Ik werk op het moment vier dagen en dat bevalt super goed. Zodra ik meer ga werken, dan begin ik mezelf te overschatten en zit er geen rem meer op. Ik heb zo’n rustdag nodig.


Saskia Stoop Jobstap

“Gelukkig voor Danny zit hij bij Bouke Multidiensten op een hele fijne werkplek met toekomstmogelijkheden. Vanaf dag 1 kwam hij  in een warm bad terecht waardoor hij verder opbloeide. Dank dus ook aan Bob Eugelink die hem deze kans heeft geboden!”

Saskia Stoop, arbeidscoach

Wat kan jij betekenen?

Wil jij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven om mee te doen? Neem voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden contact op via info@jobstap.nl of 026-33 97 520.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top