skip to Main Content

Daniels Werkfit Verhaal: passie voor scheepvaart.

Kopje onder

Daniël van de Wetering uit Peins was stuurman in de binnenvaart. Jarenlang maakte hij werkweken van 80 uur, waarbij hij langere tijd van huis was. Als gevolg van uitputting en overbelasting moest hij zich ziekmelden. Hij kwam vervolgens in de WIA terecht. Via het UWV startte hij een traject Werkfit Maken, bij Jobstap.

Eerste kennismaking

Toen Joan de Jonge (arbeidscoach bij Jobstap) en Daniel elkaar ontmoetten, was hij voornamelijk thuis. Hij had veel rust nodig en nog geen idee welk ander werk passend voor hem zou zijn. Hij had tenslotte alleen maar ervaring in de scheepvaart. Als stuurman op het schip ben je rechterhand van de schipper/kapitein en voer je allerhande technische onderhoudswerkzaamheden zelfstandig uit. Hij was het dus gewend om zelf beslissingen te nemen.

Terug naar de scheepvaart

Vanuit zijn passie voor scheepvaart, en zijn ervaring hiermee, zocht hij samen met Joan naar een werkervaringsplek. Ze vonden er één! Bij een klein scheepvaartbedrijf in Franeker voor twee dagdelen per week. Hier verrichtte Daniel onderhoudswerkzaamheden. Net als voorheen, toen hij nog Stuurman was. Liefde voor de scheepvaart deelden de werkgever en Daniël. Maar het werk bleek fysiek te belastend.

Een nieuwe functie!

Vanuit het netwerk van Jobstap kwam er een vacature binnen voor een nieuw in te vullen functie: Terreinbeheerder bij Vadeko. Vadeko is een bedrijf in houtskeletbouw te Winsum. Deze werkgever wilde voor de functie eerst de mogelijkheden omtrent een kandidaat met een arbeidsbeperking onderzoeken. Daniël begon met twee dagdelen. Heel geleidelijk aan bouwde hij zijn uren op en na een half jaar werkte hij 20 uur per week.

De beste stuurlui…

Een goede match! Naast het onderhoud van het terrein doet Daniel diverse technische klussen, zoals lassen en lichtmachine-onderhoud. Door zijn fysieke beperkingen was het lopen en sjouwen met gereedschap heel belastend voor hem. De werkgever heeft inmiddels een golfkar aangeschaft, zodat hij zijn werk over het hele terrein kan uitvoeren.

Het Werkfit-traject is afgesloten. De werkgever heeft een arbeidsovereenkomst geboden voor 20 uur per week!

Wat kan jij betekenen?

Wil jij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven om mee te doen? Neem voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden contact op via info@jobstap.nl of 026-33 97 520.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top