skip to Main Content

Ben jij ook zo benieuwd naar ons nieuwe impactoverzicht?

Iedere dag bouwen we aan duurzame dienstverbanden voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnenkort presenteren we ons impactoverzicht met actuele cijfers en ontwikkelingen. In dit artikel geven we een paar sneak previews. Spiek je mee?

Impactoverzicht 2022

Het is best lastig om als organisatie te laten zien welke concrete meerwaarde je biedt binnen de maatschappij en op welke manieren je positieve verandering aanzwengelt. Daarom gaan we hier ieder jaar goed voor zitten. Aan de hand van beschikbare data uit het voorgaande jaar maken we een impactoverzicht. Hierin vind je resultaten en actuele ontwikkelingen voor een inclusieve samenleving met gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor iedereen. In dit artikel geven we een paar sneak previews. Spiek je mee?

Sneak preview 1: tevredenheid kandidaten

De tevredenheid onder onze kandidaten groeit; in 2020 was 90,2% tevreden over het contact met Jobstap en hun coach. Dat percentage steeg vorig jaar naar 96%! Je ziet het: voor een betrokken coach ben je bij Jobstap aan het juiste adres. We maken voor iedereen een traject op maat en dat werkt. Want 74% van onze kandidaten is vorig jaar verder geholpen naar en in werk. En dat in coronatijd, met alle beperkende maatregelen.

Sneak preview 2: technologie voor inclusie

Hoe kan technologie mensen met een auditieve beperking in de dagelijkse praktijk van hun werk ondersteunen? In de nieuwe pilot van de Coalitie voor Technologie en Inclusie en UWV wordt het gebruik van spraakherkenningssysteem SpeakSee verder onderzocht. We testen het systeem in de praktijk op 25 werkplekken, onder meer bij een van onze partners VGZ. Jobstap ondersteunt de werknemers on the job.

Sneak preview 3: diversiteit regionale teams

Ons streven naar diversiteit en inclusie in de samenleving zie je ook terug in onze teams. We hebben 15 medewerkers in dienst uit onze eigen doelgroep. Daarnaast kunnen mensen uit een ander werkgebied starten als junior coach. Sinds vorig jaar hebben we er 5 in verschillende teams door het hele land. Zij doen ervaring op in de praktijk en volgen tegelijkertijd een opleiding aan de Combo Emonomy. De coaches bepalen grotendeels zelf hoe hun team eruit ziet. Ieder heeft zijn eigen specialismen, zo kunnen we de verschillende kandidaten optimaal begeleiden.

Nieuwsgierig geworden?

Volg ons via LinkedIn voor meer sneak previews uit impactoverzicht 2022. Benieuwd naar cijfers & ontwikkelingen uit het vorige overzicht?  Bekijk hier ons impactoverzicht 2020.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top