skip to Main Content

WAJONGERS ONTWIKKELEN ZICH BIJ ARN

Jobstap begeleidt Wajongers naar de arbeidsmarkt. Toen een cliënt aangaf graag bij ARN aan de slag te willen, schroomde arbeidscoach Edwin van der Pol niet om bij ARN aan te kloppen en kwam in gesprek met HRM-manager Marcel van der Veer. Die gaf aan dat ARN druk bezig was met vorm te geven aan haar inclusief werkgeverschap en de cliënt van harte welkom was voor een proefplaatsing als assistent-terreinbeheerder. Inmiddels zijn meerdere mensen aan de slag gegaan bij ARN en ondersteunt Jobstap ARN daar waar nodig.

ARN is de recyclingexpert in de mobiliteitsbranche. Samen met de keten zorgt ARN ervoor dat meer dan 95% van de auto wordt gerecycled en nuttig toegepast. Vanuit die overtuiging zet ARN zich ook in voor een duurzame samenleving. Daar hoort ook inclusief werkgeverschap bij, waarbij iedereen uit de samenleving mee kan doen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Marcel van der Veer, HRM-manager ARN: “Voor ARN is vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen de component ‘People’ erg belangrijk. We willen een goede afspiegeling van de samenleving zijn. In de maatschappij heb je ook met deze doelgroep te maken. Het kan zijn dat mensen een beperking hebben, maar het kan ook om jongeren zonder diploma’s en werkervaring gaan, of om ouderen met een lange WW-achtergrond. Wij willen hen er graag bij betrekken.”

Investering

Edwin van der Pol, arbeidscoach bij Jobstap: “Wat ik mooi vind aan ARN is dat zij echt open staan voor onze cliënten. Ze kunnen niet altijd iemand in dienst nemen, maar willen mensen wel de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het behalen van een heftruck-certificaat of het opdoen van werkervaring. Mijn cliënt Albertus heeft nu in zes maanden tijd zijn heftruck-certificaat en veiligheidscertificaat behaald.”

“Daarnaast investeert ARN ook in hun vaste medewerkers. Terreinbeheerder Tim van Zetten kreeg bijvoorbeeld een cliënt onder zijn hoede. Deze doelgroep vergt wat extra begeleiding en een andere omgang. Ik heb daarom de terreinbeheerder via een meerdaagse  training getraind.”

Marcel vult aan: “Deze training is een goede aanvulling voor onze medewerker. Zo halen we ook zelf extra kennis in huis. Daarnaast is zo’n certificaat of opleiding interessant voor de cv van de cliënt. Ook voor ons is het interessant, omdat de cliënt nu extra taken kan uitvoeren binnen zijn functie. Het mes snijdt dus aan twee kanten.”

Toekomst

Marcel: “Jobstap denkt met ons mee over verdere ontwikkelingen. We kijken bijvoorbeeld wat voor soort taken interessant kunnen zijn. Zoals bij het productiewerk, waar niet altijd een diploma vereist is. Maar dit soort zaken zijn we nog met begeleiding van Jobstap aan het uitzoeken.

Het is in ieder geval mooi om te zien dat de proefplaatsingen hier goed werken. De extra begeleiding die nodig is, betaalt zich wel uit.

Edwin: “We vinden het mooi om te zien dat ARN er echt moeite voor doet om een cliënt te ontwikkelen. Als organisatie willen wij het liefst voor een duurzame plaatsing zorgen.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top