skip to Main Content

Allerhande initiatieven om contact te houden met cliënten

We houden contact met de mensen die we begeleiden in een traject naar werk of in werk. Maar hoe? Dat was even zoeken en nog steeds ontstaan er elke dag nieuwe creatieve ideeën om dit te blijven doen. Van wandelsessies en rondes langs de deur met behoud van 1,5 meter afstand tot het sturen van een kaart of inspiratiemail.

Wandelcoaching ten tijde van de coronacrisis

Coach Cindy van Straten is volop aan het wandelcoachen. Ze geeft aan: “Het geeft mij veel voldoening om te ervaren dat ik als coach, zeker in deze periode, het verschil kan maken.”

“Vandaag had ik met 1 van mijn kandidaten een afspraak op locatie. Mijn kandidaat had zelf het creatieve idee opgevat om op locatie de loopbaanscan in te vullen. Hij op zijn laptop aan de picknicktafel in het bos. Ik zou aan de andere picknicktafel plaatsnemen om hem te kunnen ondersteunen tijdens het invullen van de test. Zijn hoofd stond vandaag echter niet naar testen. In plaats daarvan hebben we gewandeld. Komende week heb ik meerdere wandelafspraken staan met verschillende kandidaten. Het is mijn ervaring dat deze afspraken zorgen voor toch weer de nodige structuur en energie geven. Zelf vind ik het ook heel prettig om al wandelend de nodige zaken te kunnen delen en bespreken.”

“Veel kandidaten vinden het lastig dat vaste afspraken/structuren wegvallen, dat er veel verandert. Ze ervaren minder overzicht en houvast, wat kan resulteren in stress en spanning en behoefte aan (extra) ondersteuning.”

Een bezoekronde langs cliënten

Onlangs waren coaches Theo Wassink, Karin van der Broek en Rianne Scherpenzeel een ochtend op kantoor om samen te sparren: ‘hoe kunnen we onze cliënten zo goed mogelijk ondersteunen momenteel?’

Rianne vertelt: “We beantwoorden natuurlijk zoveel mogelijk vragen via (beeld)bellen. Veel van de mensen die we begeleiden kunnen niet werken door de coronacrisis en zitten dus thuis. Deze onzekere tijd vraagt veel van hen. Daarom wilden wij ze laten weten dat we er voor ze zijn en ze een hart onder de riem steken. We gingen aan de gang met het schrijven van persoonlijke kaarten die we vervolgens langs gingen brengen. Natuurlijk hielden we ons netjes aan de 1,5 meter afstand en andere maatregelen van de overheid. De zon scheen, wat het extra leuk maakte om in de tuin of op de oprit te kletsen. De kandidaten die we bezochten waren blij met een bezoekje van hun jobcoach én blij om er even uit te zijn. Want we waren het er allemaal over eens: de hele dag thuiszitten is niks!”

Lees hier ons bericht aan werkgevers, opdrachtgevers en kandidaten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top