skip to Main Content

60% van arbeidsbeperkten heeft baan na inzet jobcoach

Zo’n 60% van de mensen met een structurele beperking die via een jobcoach naar werk worden begeleid, heeft na 3 jaar een baan. Hiervan heeft 40% een vast contract bemachtigd! Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van het UWV en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is uitgevoerd.

Jobcoaching vaker inzetten als middel

OVAL, de brancheorganisatie waarbij re-integratiebedrijven en jobcoachorganisaties zijn aangesloten, heeft een dubbel gevoel bij de uitkomsten. “Enerzijds is het belangrijk dat door onderzoek is aangetoond dat inzet van jobcoaching werkt. Er is namelijk nog weinig bekend
over de ontwikkeling en het resultaat van jobcoaching”, reageert directeur Petra van de Goorbergh. “Anderzijds staan nog altijd te veel mensen langs de kant.” Jobcoaching kan nog veel vaker worden ingezet als hulpmiddel, vindt OVAL. Lees hier het persbericht van OVAL.

Jobstap Social Enterprise: dé partner voor inclusief ondernemen

Wil je als gemeente of werkgever mensen met een structurele functionele beperking in dienst nemen? Zie Jobstap Social Enterprise dan als dé partner waarmee je dit vormgeeft.


Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top