skip to Main Content

44 coaches van Jobstap melden zich aan voor traject beroepskwalificatie bij Noloc

44 jobcoaches van Jobstap gaan voor Noloc beroepskwalificatie Jobcoach

Noloc-certificering Jobcoach

Jobstap meldde eind vorig jaar 44 jobcoaches aan bij Noloc voor het traject voor de beroepskwalificatie Jobcoach. Allen zullen het komend jaar hun portfolio op gaan bouwen om tot een registratie te komen. ‘Wij hopen hiermee een voorbeeld te kunnen zijn voor de branche om kwaliteit van het vak Jobcoach een sterkere positie te geven in Nederland’, aldus Ton van Trienen (Bestuurder Jobstap Groep).

Wat houdt het in?

Brancheorganisatie OVAL deed organisaties vorig jaar een aanbod voor een versneld traject tot NOLOC-geregistreerd Jobcoach. Alle 44 aangemelde coaches van Jobstap hebben tot 31 december 2020 om aan te tonen dat zij aan de gestelde ervaring en eisen voldoen. Zij zullen dit jaar hun portfolio op gaan bouwen om tot een registratie te komen.

Vanuit Noloc zijn richtlijnen gegeven voor wanneer iemand in aanmerking komt voor certificering en, indien iemand nog niet aan alles voldoet op dit moment, wat er nog moet gebeuren om dit wel te realiseren. Een van de harde eisen is minimaal 3 jaar werkervaring. Andere criteria zijn het opleidingsniveau (HBO) en type opleiding (menselijk/sociaal), maar hier worden alternatieven op geboden. Het portfolio is belangrijk voor het aantonen van werkervaring en ontwikkeling.

Perspectief op werk bieden

Bij Jobstap geloven wij dat iedereen wil meedoen in de maatschappij. Dat iedereen zijn talenten wil inzetten en wil bouwen aan een toekomst met perspectief, ook als er sprake is van een arbeidsbeperking. Ook mét registratie beroepskwalificatie Jobcoach blijven wij samen aan het werk voor een inclusieve arbeidsmarkt en mooie samenleving.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top